Ebrahim Badakhshan voor een van zijn tentoongestelde werken.
Ebrahim Badakhshan voor een van zijn tentoongestelde werken. (Foto: Chris de Vries)

Kunst Ebrahim Badakhshan in Novawhere

woensdag 10 april 2024 14:00 tot donderdag 30 mei 14:00

PURMEREND - Op dit moment wordt het werk van de Purmerendse kunstenaar Ebrahim Badakhshan tentoongesteld in verpleeghuis Novawhere. 

Ebrahim is een gepassioneerde kunstschilder uit een klein stadje in het noordoosten van Iran, met wortels in de Turkmeense gemeenschap. Hij maakt met zijn schilderijen een romantische realistische reis door landschappen, portretten en culturele scènes, die zijn sterke band met zijn Turkmeense erfgoed weerspiegelt, In de laatste 12 jaar experimenteerde hij met verschillende kunstvormen en ontwikkelde Ibrahim op professionele wijze een voorliefde voor acrylverf. Zijn filosofie is eenvoudig maar diepgaand, hij bekijkt de wereld door de lens van de liefde, en zijn kunst is een representatie van die liefde. Zijn werk is te zien tot eind mei in het verpleeghuis Novawhere aan de Professor Meester P.J. Oudlaan 1 in Purmerend.

CHRIS DE VRIES