Scan de QR-code.
Scan de QR-code.

Programma Filmhuis Purmerend

vrijdag 12 april 2024 20:00 tot woensdag 17 april 13:00

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend draait in ‘t Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (tegenover theater de Purmaryn).

Vrijdagavond 12 en dinsdagmiddag 16 april Inside Aut – Isabelle Renate la Poutré, Nederland, 2023, 70’.

De film wordt in het kader van de AUTISMEWEEK vertoond in samenwerking met de Projectgroep Autismeweek Purmerend. Met op vrijdagavond een korte inleiding voor de film.

Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen. In de documentaire ‘Inside Aut’ gaat Isabelle vol overgave en met humor op zoek naar de waarheid. Ze leest zich suf, luistert podcasts en interviewt andere vrouwen over dit onderwerp. De eerlijke en soms pijnlijke gesprekken met haar omgeving maken langzaamaan duidelijk hoe haar hoofd werkt. Wanneer ze tot slot in haar eentje naar IJsland afreist valt alles op zijn plek. ‘Inside Aut’ is een verhaal over kracht, eigenheid en je weg vinden in een wereld die nooit stil staat.

Zaterdagavond 13, dinsdagavond 16 en woensdagmiddag 17 april The promised land – Nicolaj Arcel, Denemarken, 2023, 127’.

Kapitein Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) wil een onherbergzaam stuk Deens heidelandschap bewerken en er een akkerbouwgemeenschap oprichten. In naam van de koning en in ruil voor een titel en rijkdom. Het lijkt een onmogelijke missie. Aan Kahlen ligt het niet: hij verzamelt wat arbeiders en werkt onophoudelijk. Tot zijn buurman, de omhooggevallen landeigenaar Frederik De Schinkel, ontdekt dat enkele van hem weggevluchte arbeiders voor Kahlen werken. De Schinkel eist ‘zijn’ mensen, het land en eventuele opbrengsten op. Omdat Kahlen niet ingaat op vleierij, noch op vernedering of zelfs rechtstreekse agressie, draait De Schinkel langzaam door.

De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur, de middagvoorstellingen om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 8,50 (Voor vrienden € 7,00). Neem je aankoopbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand. Kaartverkoop vooraf gaat via de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt je ook informatie over de andere films. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl