De cover van het boek en schrijver Benjamin Moser.
De cover van het boek en schrijver Benjamin Moser. (Foto: aangeleverd)

Benjamin Moser te gast bij Boeken bij Betje

vrijdag 19 april 2024 20:00

MIDDENBEEMSTER - Op vrijdag 19 april is Benjamin Moser te gast bij Boeken bij Betje, Ontmoetingen met schrijvers. 

Alexander Reeuwijk gaat de schrijver interviewen over zijn laatst verschenen boek ‘De wereld op zijn kop’. Het is bijzonder dat Benjamin Moser komt, hij is een Amerikaans schrijver. Hij verhuisde in 2002 voor de liefde vanuit de Verenigde Staten naar Utrecht en trok in bij schrijver Arthur Japin en uitgever Lex Jansen.

Hoe moest hij zijn nieuwe land ontdekken? Hij deed dat door zich te verdiepen in de meesterwerken van de zeventiende eeuw. Hij heeft over de Hollandse Meesters een schitterend boek geschreven met veel illustraties en voorbeelden van kunstwerken. In het boek vertelt hij o.a. over de schilder Frans Hals, van wie nu een goedbezochte tentoonstelling te zien is in het Rijksmuseum. Over Vermeer en Carel Fabritius die in Middenbeemster is geboren. Hij biedt heel aansprekende verhalen en anekdotes over het leven en werk van deze kunstenaars en vijftien van hun tijdgenoten.

Vragen stellen

Het belooft een heel mooie avond te worden. Na afloop van het interview is er tijd om vragen te stellen. Ook is het mogelijk boeken te bekijken en/of te kopen en de schrijver en Alexander Reeuwijk te spreken.

De avonden worden georganiseerd door het Betje Wolff Museum in samenwerking met José Ferdinandus.

Tijd : 20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Plaats : Cultureel Centrum Onder de Linden, Middenweg 150, 1462 HL Middenbeemster

Entree : 12 euro (incl. koffie/thee met een heerlijke Betjebonbon uit de Beemster Chocoladefabriek)

Reserveren: boekenbijbetje@gmail.com