Trio Wilde Eend voert het aangrijpende De poppenspeler van Warschau uit.
Trio Wilde Eend voert het aangrijpende De poppenspeler van Warschau uit. (Foto: aangeleverd)

De poppenspeler van Warschau in Taborkerk

vrijdag 19 april 2024 20:15

PURMEREND - Op initiatief van het Beraad van Kerken Purmerend wordt op vrijdag 19 april in het kader van de 5 mei vieringen 2024 het verhaal van de poppenspeler van Warschau uitgevoerd door Trio Wilde Eend in de Taborkerk.

Het verhaal gaat over een grotendeels waargebeurd verhaal, dat omlijst wordt door ontroerende Oost Europese klezmer muziek en sfeervolle improvisaties. De joodse tiener Mika Hernsteijn probeert in het getto van Warschau te overleven. In alle ellende weet Mika het verschil te maken. Met zijn poppenspel brengt hij mensen wat vrolijkheid en bied hij hoop. Levens van vriend en vijand in het getto verweven zich; door hun beider ogen bezien we de oorlog en de nasleep ervan.

Trio Wilde Eend bestaat uit Gottfrid van Eck (verteller en klarinet), Juul Beerda (accordeon) en Jiska ter Bals (viool). De regie is in handen van Eugene Ligtvoet.

Kaarten

De aanvang: 20.15 uur. De entreeprijs: € 5 pp, incl. een drankje. Dit bedrag kan worden overgemaakt naar:
NL12RABO 03737 27259 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Purmerend, ovv: De poppenspeler van Warschau. Uw aanmelding is geldig wanneer het bedrag voor 5 april 2024 op bovengenoemde rekening is overgemaakt.

Op de avond zelf kan bij de entree ook nog met contant geld worden betaald of zelfs per pin.