De cast van LEF is optimaal voorbereid om de bezoekers dit keer twee improvisatiestukken voor te schotelen.
De cast van LEF is optimaal voorbereid om de bezoekers dit keer twee improvisatiestukken voor te schotelen. (Foto: aangeleverd)

Twee improvisaties voor één prijs bij LEF

vrijdag 19 april 2024 20:00 tot zaterdag 20 april 20:00

PURMEREND - Na het succesvolle ‘TAtraal’ van begin februari voert Improvisatietheater LEF op vrijdag 19 en zaterdag 20 april twee stukken ten tonele: ‘Het dorp’ en ‘Achter de schermen bij een sprookje’. In beide gevallen weten de spelers en het publiek vooraf niet welke kant het opgaat, laat staan hoe het afloopt. Aanvang beide dagen om 20.00 uur in De Speelzaal aan de Violenstraat 6 in Purmerend.

Het betekent dat de bezoekers kunnen genieten van twee stukken voor de prijs van een. Oftewel twee keer een longform met een pauze ertussen. En het leukste is, de bezoekers bepalen waar en/of wat er gespeeld wordt. Bij ‘Het dorp’ bepaalt het publiek welke drie locaties er in het dorp zijn en waar het dorp ligt. En... heb je altijd al eens willen weten hoe het er aan toe gaat achter de schermen van een bekend sprookje? Waarom moest Roodkapje alleen het bos in? Zijn er nog meer dan zeven dwergen? Kom kijken en geef de spelers van LEF verrassende suggesties. Verbaas jezelf en de cast. 

De spelers van LEF brengen improvisatietheater (impro in het jargon) van de bovenste plank. Impro is een langere vorm van improvisatietheater waarbij de spelers zich richten op het uitdiepen van karakters en situaties. Al spelend ontwikkelt zich een verhaal, waarvan niemand de afloop kent. De spelers hebben lef, een grote fantasie en vertrouwen in elkaar nodig.

Kaartjes à 10 euro (inclusief een drankje) zijn te bestellen via lefpurmerend@gmail.com LEF is ook te vinden op Facebook, Instagram en tiktok onder leftheater.