De leden van Wherepalet schilderen elke maandagmiddag in Cultuurhuis Wherelant.
De leden van Wherepalet schilderen elke maandagmiddag in Cultuurhuis Wherelant. (Foto: aangeleverd)

Leden 30-jarige schildersvereniging Wherepalet exposeren in stadhuis

dinsdag 2 april 2024 12:36 tot dinsdag 30 april 12:36

PURMEREND - Schildersvereniging Wherepalet bestaat in juli 30 jaar. Dit wordt op 15 juli officieel gevierd met het in het zonnetje zetten van twee zogeheten titanen, te weten Joke Goosens en Gonnie van Houten. Joke wordt in augustus 80 jaar. Tijdens het feest wordt de 90-jarige Jan Duin gebombardeerd tot erelid. Als opmaat naar het jubileum exposeren leden de maand april in het stadhuis van Purmerend.

Wherepalet telt om en nabij de 25 leden die op maandagmiddag bijeen komen in Cultuurhuis Wherelant om hun grote hobby uit te oefenen. De leden schilderen naar eigen inzicht en met eigen materialen en men stimuleert en helpt elkaar. “Een aantal keren per jaar huren wij iemand in voor het geven van een workshop en regelmatig exposeren wij op diverse plekken in en om Purmerend en Beemster”, vertelt penningmeester Gonnie van Houten.

Veel leden zijn lid van twee schildersverenigingen. Van Houten oefent haar hobby bijvoorbeeld uit bij Wherepalet en ‘t Gilde. “Ik ben ooit bij Wherelant begonnen, toen een tijdje gestopt en heb de draad bij beide verenigingen opgepakt. Zeven jaar geleden ben ik bij Wherepalet begonnen, een jaar later werd ik penningmeester”, vertelt ze.

Jaren achtereen waren leden van Wherepalet actief tijdens de veetentoonstelling tijdens de Nazomerfeestweek. Zij schilderden de op de Koemarkt staande koeien. “We zijn gevraagd om dit weer te gaan doen. Hierover is nog niks duidelijk, maar daar komen we binnenkort op terug. “

Op maandag 6 mei zijn de schilders van Wherepalet aanwezig in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

De vereniging kan nieuwe aanwas van leden goed gebruiken. Mocht je al enige schilderservaring hebben mag je altijd langskomen om te kijken of het misschien iets voor je is. Wil je meer weten bel dan met Gonnie van Houten. Haar nummer is 06 50 60 55 80.