Afbeelding
(Foto: )

Toneelgezelschap LEO XIII speelt drie voorstellingen in april

vrijdag 5 april 2024 20:15 tot zondag 7 april 14:30

PURMEREND - Toneelgezelschap LEO XIII speelt op 5, 6 en 7 april in het Stamhuis in Purmerend de voorstelling ‘Zwelklei’ van Peter Aten.

Stel je een Groningse boerderij voor, op de stugge kleigrond, eenzaam en ver verwijderd van alles. Reinder en Pleun wonen hier al hun hele huwelijk, eerst met hun twee zonen en nu samen. Maar vandaag is het anders, vandaag is het feest. Reinder en Pleun zijn 50 jaar getrouwd en dat wordt gevierd, met kinderen en kleinkinderen. Tenminste, dat zou je verwachten. Hoe het écht gaat, zie je in ‘Zwelklei, een stuk van Peter Aten onder regie van Pepijn van Halderen.

De Purmerendse vereniging Toneelgezelschap LEO XIII bestaat dit jaar 120 jaar. Er zijn dertien leden, meest vrouwen, die het erg gezellig hebben met elkaar. Er zijn ook veel trouwe leden, twee zijn er bijvoorbeeld al meer dan 50 jaar lid, maar gelukkig zijn er ook nieuwe gezichten. Deze laatste hebben allemaal een rol gekregen in ‘Zwelklei’ dat straks met zeven personen wordt neergezet. Elke maandagavond wordt er gerepeteerd in ’t Stamhuis. 

Tijden: Vrijdag 5 april; 20.15 uur. Zaterdag 6 april; 20.15 uur. Zondag 7 april; 14.30 uur.

Kaarten á € 15,00. Bij een kaart is een drankje inbegrepen.

Kaarten via www.leoxiii.nl

‘t Stamhuis, Kerkstraat 11 Purmerend.