Even écht samen

Column
Linda de Groot
Linda de Groot (Foto: Sandrinos Fotografie)

Merk je dat ook wel eens, dat je door de drukte van de dagelijkse dingen en de volle agenda’s elkaar soms een beetje uit het oog verliest? We doen wat we moeten doen, sporen de kinderen aan om op tijd waar dan ook te zijn en zijn aan het doen, doen, doen. En het lijkt wel of we daarbij soms voorbij gaan aan voelen en elkaar weer even goed in de ogen kijken.  

Ik ben zeker voorstander van echte aandacht en tijd voor elkaar hebben

Want wat is het fijn om echt even tijd voor elkaar te nemen. Sommigen noemen het quality time, en dat is het natuurlijk ook: tijd die je écht aan elkaar besteedt. En toch schuurt dat een beetje bij mij. Want het feit dat we tijd moeten gaan inplannen of maken om elkaar echt weer even te zien, echt even samen te zijn, dat geeft aan dat we normaal gesproken het belangrijkste dat er is: elkaar, een beetje uit het oog lijken te verliezen.  

En ik ben zeker helemaal voorstander van echte aandacht hebben en tijd nemen voor elkaar, en ook van lekker één op één met je kind zijn, dus samen een dagje op pad of nachtje weg of naar de bios of speeltuin of een wandelingetje zonder de andere ouder en broertjes of zusjes. En dat is geweldig: echt samen zijn. Dat voelt anders, dat is anders. Eén op één aandacht doet dat.  

Het lijkt wel of we soms voorbij gaan aan voelen en elkaar weer even goed in de ogen kijken.  

En juist daarom is het zo mooi dat ieder moment een moment kan zijn dat je pakt om met je volledige aandacht naar je kind te kijken of alles weg te leggen waar je mee bezig bent en er voor je en met je kind te zijn. Dat hoef je niet in te plannen, dat is er gewoon en kan heel simpel onderdeel uitmaken van de manier waarop we met elkaar omgaan.  

Het is heel makkelijk om meegesleurd te worden in de waan van slle dag

En ja natuurlijk, blijf het vooral doen, ga die speciale dagen weg of dingen doen samen, één op één. En besef tegelijk dat ieder moment zo’n moment kan zijn. Het is net wat je er zelf van maakt en hoe bewust jij daarmee omgaat. Het is heel makkelijk om meegesleurd te worden in de waan van alle dag en door die drukte in je agenda, maar als je kijkt naar wat er echt belangrijk is, dan zijn de keuzes snel gemaakt. 

linda@ldgcoaching.nl | www.relaxtemoeder.com