Twee mooie films bij Filmhuis Purmerend

Cultuur
De slag om de Schelde.
De slag om de Schelde. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Filmhuis Purmerend heeft voor de liefhebbers weer twee mooie films in petto. Op vrijdag- 10 en dinsdagavond 14 september draait de film De slag om de Schelde van Matthijs van Heijningen (2020), en op zaterdag- 11 en dinsdagmiddag 14 september de film Hope, van Maria Sødahl (2019).

De slag om de Schelde vond plaats in het najaar van 1944 in Zeeland en West-Brabant, waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. De film vertelt het verhaal van drie jonge personages: een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet is beland.

De Noorse film ‘Hope’ is een autobiografisch verhaal, gebaseerd op de ervaringen van regisseur Maria Sødahl. De film speelt zich af tussen Kerst en 2 januari. Vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven.

De avondvoorstelling begint om 20:30 uur, de middagvoorstelling om 13:30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).

In verband met de Coronamaatregelen alleen toegang met een coronatoegangsbewijs en legitimatie. Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Filmhuis Purmerend: ‘t Stamhuis, Kerkstraat 11, Purmerend. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.

Afbeelding