Jubileumconcert Harmonie Crescendo op 19 maart

Cultuur
Het orkest kan eindelijk het eeuwfeest groots vieren.
Het orkest kan eindelijk het eeuwfeest groots vieren. (Foto: (Archieffoto: Robin Valkenburg))

PURMEREND - Op zaterdag 19 maart gaat eindelijk de viering van het 100-jarige jubileum van Harmonie Crescendo Purmerend van start met een feestelijk concert in de Purmaryn. Aanvang 19.30 uur.

De viering van het eeuwfeest had in 2020 moeten plaatsvinden, maar is door de pandemie steeds uitgesteld. Het jubileumconcert is de eerste in een reeks van vier concerten die het orkest dit jaar zal geven. Het orkest is blij eindelijk weer te mogen optreden. In een aantal etalages in de binnenstad heeft de oplettende lezer de aankondiging van het Jubileumconcert al gezien waaraan te merken is dat de voorbereidingen in volle gang zijn.

Crescendo zal tijdens het concert een aantal artiesten begeleiden die al eerder hun medewerking aan concerten van Crescendo hebben verleend. Ballads en Highligts uit de popmuziek zullen worden afgewisseld met licht klassieke werken door het orkest. Marije Peters zingt ballads en Bente Boots soleert met het virtuoze trompetconcert van Arutiunian. Het programma is hiermee zeer gevarieerd samengesteld. Dit alles onder leiding van dirigent Wim Klaver.

Opgegroeid met Crescendo

Crescendo wil het eeuwfeest met zoveel mogelijk inwoners van de gemeente vieren. Veel Purmerenders zijn opgegroeid met het orkest; ze hebben zelf meegespeeld, kennen mensen die hebben meegespeeld of ze hebben al eerder een optreden bezocht. Veel van de verhalen van het orkest zijn opgetekend in het boek over 100 jaar Harmonie in Purmerend.

Boek voor Don Bijl

Het eerste exemplaar wordt tijdens de concertavond overhandigd aan burgemeester Don Bijl. Het boek vertelt de geschiedenis van Crescendo verhalenderwijs, onder andere door interviews met leden en anderen die een band hebben met het orkest. Daaruit blijkt dat niet alleen het repertoire van het orkest gevarieerd is, maar ook dat de leden zeer veelzijdig zijn. Als cadeau aan het publiek zal in de pauze en na afloop van het concert per huishouden een boek ter beschikking worden gesteld. Daarna zal het boek te koop zijn via verschillende kanalen.

De bar van het theater blijft na het concert open zodat het publiek na afloop onder het genot van een drankje kan napraten. De presentatie van de avond ligt in handen van theatermaker Sanne Schlette.

Data van aankomende concerten:
22 mei Matinee concert met Sjors van der Panne (Taborkerk)
19 juni Top 2000 concert i.s.m fanfare Kunst na Arbeid (Purmaryn)
20 november Sinterklaasconcert (Purmaryn)

Kaarten voor het Jubileumconcert zijn te koop via www.depurmaryn.nl of aan de kassa van het theater. Meer informatie over de komende concerten zal in het Purmerends Nieuwsblad worden vermeld. En op de website www.crescendo-purmerend.nl

Afbeelding
Afbeelding