‘Geen dag zonder Bach’ in de Nicolaaskerk

Cultuur
De Nicolaaskerk op de Kaasmarkt.
De Nicolaaskerk op de Kaasmarkt. (Foto: archieffoto)

PURMEREND - Zondagmiddag 24 april organiseert de Stichting Garrelsorgel Purmerend weer een concert in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt met het inmiddels traditionele thema ‘Geen dag zonder Bach’. Een Bachconcert op het befaamde Garrelsorgel.

Deze middag geeft Henk Zonneveld uit Hilversum het Bach-concert. Deze musicus is werkzaam als organist, klavecinist en dirigent en gespecialiseerd in barokmuziek. De afgelopen jaren trad hij al diverse malen op in Purmerend en ook nam hij er een cd op. Op 24 april speelt de organist op het Garrels-orgel zijn bewerking voor ‘groot-orgel’ van Bach’s Goldbergvariaties’, een bewerking waar van Zonneveld grote bekendheid mee verwierf. 

De Goldbergvariaties van Bach vormen een kapitale compositie, een reeks variaties waarin Bach de meest bijzondere en geniale technieken verwerkt. Oorspronkelijk geschreven voor het klavecimbel zijn van dit werk allerlei bewerkingen gemaakt. Zo ook voor orgel door Henk van Zonneveld, die zijn bewerking onlangs op cd in de Sint Jan van Gouda vastlegde.

Meer informatie

Het concert in de Nicolaaskerk begint om 15.30 uur en de toegang is € 5. De toegang voor ‘Vrienden van het Garrels-orgel’ en jongeren onder de 16 jaar is gratis.