Benefietvoorstelling door Theatergroep Flexibel

Cultuur
Feest! is een interactieve eenakter.
Feest! is een interactieve eenakter. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op maandag 23 mei speelt Flexibel ‘Feest in huize Klivia’ in Theater de Purmaryn. Deze theatergroep van Cultuurhuis Wherelant maakt al bijna 25 jaar, in de vrije tijd, muzikale voorstellingen. In 2013 zijn zij genomineerd voor het ‘Appeltje van Oranje’, met de film de Baantjer en de Rat. Op 23 mei betreft het een benefiet voorstelling, de opbrengsten gaan naar de Theaterschool.

Het is gezellig in huize Klivia. De tafel is gedekt, de gasten zijn binnen en de prik party is in volle gang. Niets dat de feestvreugde nog kan drukken. Maar dan gaat de bel. Er staat iemand voor de deur. Een verre tante. Tante Corona is toch gekomen. Mag ze binnenkomen?

Feest! is een interactieve eenakter waarin het gezamenlijke wel en wee in coronatijd centraal staat. De makers zijn Henriette ter Riet, Marianne van Zeijlen en Trim Schuitvlot - van den Hout. Kaarten zijn te bestellen via Theater de Purmaryn, www.depurmaryn.nl.

Theaterschool

De Theaterschool wil door middel van theater jongeren met een verstandelijke beperking, stimuleren in hun creatieve, cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling. Met als doel hun kansen te vergroten en een werkplek te vinden na afronding van de opleiding. Dit kan in de theaterwereld maar ook daarbuiten zijn. Want de vaardigheden die je leert als acteur zijn bij uitstek geschikt om eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten waar je dagelijks profijt van hebt in de samenleving.

Verrijking

Om die reden start in het najaar 2022 de professionele theateropleiding bij Cultuurhuis Wherelant. “Wij gaan jongeren met een verstandelijke beperking opleiden tot acteurs die klaar zijn voor het werkveld. Tegelijkertijd willen wij de film- en theaterwereld uitnodigen tot een inclusieve weerspiegeling van de maatschappij. Hun pure, authentieke en originele speelstijl verrijkt de theaterwereld en zal menig publiek in het hart raken!”, aldus artistiek leider Henriette ter Riet.

Klivia Kookt

Vooraf een hapje eten? Dat kan tussen 17.00 - 19.00 uur bij Brownies&Downies of Grand Café Heel Europa. Zuster Klivia heeft een fijne daghap samengesteld; gehaktballetje, boontjes , gebakken aardappelen en heerlijk zelfgemaakte appelmoes. Wel even bellen om te reserveren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cultuurhuis Wherelant (0299 434777)


(Foto: aangeleverd)


(Foto: aangeleverd)


(Foto: aangeleverd)