Feest van Theatergroep Flexibel ontroert publiek

Cultuur
Het was met Feest in huize Klivia met recht een groot feest op het podium van de Purmaryn.
Het was met Feest in huize Klivia met recht een groot feest op het podium van de Purmaryn. (Foto: Ed Wakker)

PURMEREND - Daar stonden ze dan vorige week maandag: de 25 acteurs van Theatergroep Flexibel van Cultuurhuis Wherelant, op het podium van theater De Purmaryn om het publiek te ontvangen. Het is een bont gezelschap met vijf zuster Klivia’s, boze buurmannen, buurmeisjes, Jet, Gerritje en Opa. Zo af en toe wordt er naar het publiek gezwaaid als er een bekende binnenkomt…  De theatergroep speelde met ‘Feest in huize Klivia’ een benefietvoorstelling. De opbrengsten gaan naar de Theaterschool die in oktober dit jaar van start gaat.

Jet zingt uit volle borst het nummer DoWaDiddy van de Dolly Dots en alle bewoners van Huize Klivia zingen en dansen mee. Dan gaat de deurbel… tante Corona en nichtje Britt staan voor de deur. Iedereen schrikt zich rot en verstopt zich, zodat tante en nichtje in een leeg huis komen. Waar is iedereen? In de hartverwarmende, geweldige, grappige en verrassende voorstelling trekt de hele coronaperiode op een humoristische en ontroerende manier aan je voorbij. Britt gespeeld door Willem Tokkie valt op door zijn vrije spel en waanzinnige dans. Nieuwe varianten zoals Omi-kron en Apenpokken worden uiteindelijk door de bewoners van huize Klivia omarmt.

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: Ed Wakker)

Spelend regisseur Henriette ter Riet nodigt het publiek uit om mee te doen, door antwoord op de vragen te geven die Zuster Klivia gaat stellen: Ja zuster, Nee zuster! Acteur Ali: ‘Ik krijg energie als ik al dat publiek zie.’ Hij is de jongste van het gezelschap en staat voor het eerst op het grote podium van de Purmaryn. Voor het publiek, de acteurs van Flexibel en de ConnActors (professionele acteurs) zoals tante Corona, zuster Klivia, boze buurman en SRV-man, respectievelijk gespeeld door Ydwer Bosma, Marianne van Zeijlen, Tim Schuitvlot-Van den Hout, Dennis Burgers. werd het een groot feest. Jet zingt uiteindelijk het publiek het volgende toe; ’Don’t give up’.

Start Theaterschool

De opbrengst van de kaartverkoop, meer dan €10.000,-, gaat naar De Theaterschool voor jongeren met een verstandelijke beperking. De school heeft als doel hun kansen te vergroten en een werkplek te vinden na afronding van de opleiding. Dit kan in de theaterwereld maar ook daarbuiten zijn. Want de vaardigheden die je leert als acteur, zijn bij uitstek geschikt om je eigenwaarde en je zelfvertrouwen te vergroten, waar je dagelijks profijt van hebt in de samenleving. De Theaterschool gaat in oktober 2022 van start, zo meldde directeur José van den Hurk van Cultuurhuis Wherelant tijdens de Meet & Greet.

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: Ed Wakker)

Henriette ter Riet vraagt Joan Nederlof op het podium en vertelt dat zij zo blij is met de samenwerking met theatergroep Mug-met-de-gouden-tand. Joan krijgt de kus van Klivia uitgereikt en zegt: ‘De acteurs van Flexibel zetten met ‘Feest in Huize Klivia’ een bijzondere en actuele voorstelling neer die beslist de moeite waard is.’ Uit de zaal lopen zes leerlingen van de Martin Luther Kingschool het podium op. De muziek wordt ingezet en er volgt een energieke dans van deze jongeren onder begeleiding van Naomi. Dat belooft wat voor de toekomst van de Theaterschool.

Mocht u op wat voor manier mee willen bouwen aan de Theaterschool, neem dan contact op met projectleider Jantine Geels, Cultuurhuis Wherelant (0299  434777).


(Foto: Ed Wakker)