Gratis open lessen bij Muziekschool Waterland voor kinderen

Cultuur
Spelen in een band....
Spelen in een band.... (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Dat muziek mensen samenbrengt, blijkt heel letterlijk uit de bijzondere projecten Watermusic en Popfabriek junior. Het idee achter beide projecten van Muziekschool Waterland is kinderen van verschillende scholen samenbrengen door middel van muziek. Waar bij Watermusic kinderen samen spelen in een orkest en koor, spelen kinderen in de Popfabriek samen in een grote band.

“Alle kinderen moeten muzieklessen kunnen volgen”, vertelt Michael Hesselink, de Artistiek Manager van Muziekschool Waterland. “Dat vinden we bij Muziekschool Waterland heel belangrijk. Of je nou een instrument leert bespelen, of in een koor gaat zingen. Muziek is voor iedereen. Ongeacht het huis waar je in woont en de school waar je op zit. We verbinden kinderen van verschillende scholen met elkaar. Onze naschoolse trajecten Watermusic en Popfabriek gaan over muziek leren maken, samen spelen en voor een langere tijd naar iets groters toewerken”, aldus Michael. “De kinderen ontwikkelen hun muzikale talenten en dat is een enorme boost voor hun zelfvertrouwen. We zien hoe blij de kinderen al zijn in de lessen die we op scholen geven. Met Watermusic en de Popfabriek junior leren ze nog veel meer. En aan het einde van een periode, mogen ze wat ze geleerd hebben ook nog eens laten zien in een heus optreden. De ultieme beloning!”

Open lessen

Het schooljaar wordt geopend met open lessen om kinderen te laten kennis maken met deze bijzondere projecten. Deze lessen worden gehouden op maandag 19 en dinsdag 20 september. Informatie is te lezen op de website van Muziekschool Waterland: www.muziekschoolwaterland.nl

Marloes Hamming, directeur van OBS Wheermolen, legt uit waarom zij zo enthousiast is over het project Watermusic: “Dit project biedt alle kinderen uit onze wijk - arm of rijk- gelijke kansen om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen.”

Samen muziek maken.