Kunstroute Purmerend: Kijkje in de keuken van kunstenaars

Cultuur
Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd in de Kunstroute.
Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd in de Kunstroute. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Net zoals de afgelopen 20 jaar staat Purmerend het eerste weekend van oktober in het teken van de Kunstroute. Maar liefst 35 lokale kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend openen op zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober van 11.00 tot 17.00 uur hun atelier of gastlocatie om u kennis te laten maken met hun werken. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, zodat er voor u een gevarieerd aanbod is. Van schilderkunst tot beeldhouwen, van glas tot textiel en nog veel meer. U wordt gastvrij ontvangen en kunt hun kunst vrijblijvend bekijken. Uiteraard zal de kunstenaar enthousiast vertellen over zijn/haar werkwijze.

In hun exposities staan de kunstenaars stil bij 20 jaar Kunstroute, die zich heeft ontwikkeld van een stichting die alleen de route organiseerde, naar een Kunstcollectief met een breed palet van activiteiten. Dit doen zij door iets van hun eigen artistieke ontwikkeling te laten zien. Bijvoorbeeld hoe zij zijn begonnen als kunstenaar en waar ze nu staan.

Ode aan de Beemstervrouw

2022 Is ook het jaar van de fusie van de gemeenten Purmerend en Beemster. Daarom is er dit jaar als gastexposant het kunstproject Ode aan de Beemstervrouw, met portretten van 14 vrouwen van de Utrechtse beeldend kunstenaar Jeroen Hermkens (routenummer 13). In het kader van de fusie de Beemster extra in het licht.

Routeboekje ophalen of downloaden

U kunt uw bezoek voorbereiden door wandelend langs 28 etalages in de Purmerendse binnenstad alvast kennis te maken met de deelnemende kunstenaars. De wandelroute Kunst in de etalage en het gratis routeboekje van de Kunstroute -waarin alle deelnemende kunstenaars en de expositielocaties worden gepresenteerd- zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend, www.kunstcollectiefpurmerend.nl

 Op de website kunt u ook online kennis maken met alle deelnemers en een aantal van hun kunstwerken.

Het Kunstcollectief wenst iedereen veel plezier met het uitstippelen van hun persoonlijke route en hoopt op veel bezoekers tijdens het meest kunstzinnige weekend van Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster. 

Afbeelding