Open Podium Cultuursalon in Onder de Linden

Cultuur
Maaike Dirkje Hop worstelt met het leven.
Maaike Dirkje Hop worstelt met het leven. (Foto: aangeleverd)

MIDDENBEEMSTER - De cultuursalon begint langzaam maar zeker een begrip te worden in de Beemster en omstreken. Op vrijdag 4 november wordt het alweer voor de derde keer genieten van dit open podium voor jong en oud.

Deze avond staat in het teken van ieder geval baanbrekend cabaret van niemand minder dan Maaike Dirkje Hop die in 2022 de publieksprijs van cabaretfestival Griffioen de Stoep won. Op haar site staat vermeld dat zij worstelt met het leven, en daarover een voorstelling maakte met als titel ‘Erg hè?’ Uiteraard zijn wij daar erg benieuwd naar. Het is een try out. Ook hebben we Maja de Jong die gedichten gaat voordragen van dichter Aad van de Waal, voormalig stadsdichter van Apeldoorn.

Zelf performen

Voor wie het nog niet weet: de cultuursalon is een open podium voor jong en oud. Waar je een verhaal of gedicht kan voordragen, muziek kan maken, zingen, en alles kan doen wat met cultuur te maken heeft. Waar je ook gewoon faliekant mag mislukken, of natuurlijk excelleren! Er wordt niet geoordeeld en de cultuursalon staat open voor allerlei soorten performances. Er staat een piano klaar en ook een professionele geluidsinstallatie met techneut is aanwezig. Kortom: wil je iets doen wat met cultuur te maken heeft, geef je op! Er is nog plek.

Gewoon genieten

Maar kom ook als je alleen wil luisteren, kijken, genieten en gezellig samen wil zijn. Het onderliggende idee is verbintenis: de cultuursalon wil een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud. Daarom staat er met de kerst ook al een cultuursalon gepland samen met het jongerenpodium waar die vermenging kleur moet krijgen door bijdragen die de kerstsfeer oproepen.

Informatie

De inloop is vanaf acht uur in Onder de Linden, start van de avond om half negen tot circa half elf en met een pauze. De toegang is gratis  maar een eigen bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Geef je nu snel op: cultuursalon@onderdelindenbeemster.nl

Afbeelding