Concert met Carla Leurs in Taborkerk

Cultuur
Carla Leurs
Carla Leurs (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zaterdag 26 november geeft violiste Carla Leurs samen met pianist Daniël Kramer een concert in de Taborkerk. 

Nog maar 6 jaar was Carla toen ze haar eerste vioolles kreeg in de muziekschool Waterland. Een jaar later speelde ze al op de Nationale Dodenherdenking voor Koningin Beatrix en in het Concertgebouw. Na een studie aan de befaamde Juilliard School in New York gaf Carla concerten over de hele wereld. Ook was zij meerdere seizoenen te zien in het programma Maestro waar zij concertmeester was. Als 14-jarige ontmoet ze de pianst Daniël Kramer, met wie zij al gauw concerten in binnen- en buitenland geeft. Inmiddels dertig jaar geleden en ze spelen nog net zo graag samen als toen ze tieners waren.

Ze brengen samen een concert waarin ze klassieke werken van Mozart en Schubert combineren met Spaanse invloeden in de sonate van Debussy en de grensverleggende Messiaen. Als slotstuk spelen ze Tzigane, een werk waar Ravel zigeunerfolklore combineert met technische hoogstandjes die te vinden zijn in de werken van Paganini. Het belooft een avond vol avontuur en passie te worden.

Taborkerk, Maasstraat 2, Purmerend. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang (incl. pauzedrankje) € 17,-, tot 18 jaar gratis en studenten € 7,-

Reserveren: concert@carlaleurs.com