Kunst in etalage VVV/Museumwinkel Purmerend

Cultuur
Wintertentoonstellingen in de etalage van de VVV/Museumwinkel.
Wintertentoonstellingen in de etalage van de VVV/Museumwinkel. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Sinds 5 december staan er weer drie lokale kunstenaars centraal in de etalage van de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat 35. Het Purmerends Museum stelde de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een kunstenaar te tonen met een of meerdere werken.

5 dec 2022 - 2 jan 2023: Karin Kuik

Na een ontdekkingsreis langs diverse kunstdisciplines is Karin Kuik vanaf 2005 gegrepen door het beeldhouwen in steen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. Sinds 2019 maakt zij geïnspireerd door mens en natuur ook objecten van glas. Daarnaast is Karin actief als fotograaf. Het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht heeft daarbij haar bijzondere aandacht. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema’s zijn aarde, water, planten en dieren. In de etalage van de VVV toont zij een beeld, meerdere glasobjecten en foto’s met als thema dans & muziek. www.karinkuik.exto.nl

2 jan – 6 feb 2023: Jurgen van den Hoek

Voordat Jurgen aan een schilderij begint, is het creatieve proces grotendeels achter de rug. Tientallen schetsen, ontwerpen en detailschetsen zijn (soms met behulp van de computer) in het ontwerpproces gemaakt. Het eindresultaat staat dus al vast als hij aan een schilderij begint. Doorgaans schildert Jurgen met acrylverf in combinatie met permanent inktpennen. Zwart-wit werk heeft zijn voorkeur omdat dit een krachtig eindresultaat geeft en het je dwingt tot het maken van keuzes (het is zwart of wit). Voorkeursformaat is 90x90 cm. Het eindresultaat is ‘strak en realistisch’. Vaak doet zijn werk denken aan M.C. Escher.

www.jurgenvandenhoek.nl

6 feb - 6 mrt 2023: Joke Goosens

Na een jaar kunstacademie is Joke biologie gaan studeren. Zij gebruikt dan ook vaak thema’s uit de natuur zoals bloemen, landschappen of wolkenluchten. Zij heeft heel lang vooral geaquarelleerd, maar is nu alweer jaren enthousiast met krijt, zachte pastel en oliepastel bezig. Voor grotere doeken neem zij meestal acryl, al dan niet met gel-medium voor meer reliëf. Door af en toe een cursus te volgen vindt zij vaak nieuwe inspiratie. Licht-donkercontrasten en de effecten van de lichtinval vindt zij steeds een uitdaging. Ze zoekt vaak plekken op in haar directe omgeving, zoals het Purmerbos of het Twiske.

In de VVV|Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.

Afbeelding
Afbeelding