Kapel Kerkhof-galerie en beeldentuin in kerstsfeer

Cultuur
Mexicaanse kerststal.
Mexicaanse kerststal. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Een aantal mensen reageerde op de oproep ‘Roept het kerstgevoel bij u iets speciaals op?’ Deze reacties worden zichtbaar in een expositie in de Kerkhof-galerie en beeldentuin op de begraafplaats aan de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. De expositie, die op zaterdag 17 en zondag 18 december te zien is, wordt aangevuld met een aantal miniatuur kerststallen en werk in kerstsfeer van een aantal kunstenaars, die in een tent voor de kapel hun werk zullen exposeren.

Daarnaast zullen kunstenaars van Cordaan in de kapel keramiek, waaronder een tweetal kerstgroepen en kunstenaars van Odion, houten engelen en kaarsen exposeren. Dit alles is te koop evenals objecten van de Wereldwinkel. Jan Duin maakt voor deze expositie speciaal een schilderij, dat in de kapel geëxposeerd zal worden.

De openingstijden op beide dagen zijn van 11,00 tot 16.00 uur. U kunt er ook terecht voor koffie, thee, warme chocolademelk met of zonder slagroom en glühwein. Ook zal iemand een aantal tulbanden bakken volgens recept van haar moeder. Dit recept van tientallen jaren oud wordt inmiddels binnen die familie door verschillende generaties gebakken.

De opbrengst van de expositie komt ten goede aan de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk in Purmerend