Kwetsbare dans in De Verbeelding

Cultuur
la despedida van Lava Collective
la despedida van Lava Collective (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zaterdag 4 februari staat de fysieke maar ook kwetsbare muzikale dansvoorstelling la despedida van Lava Collective in De Verbeelding.

Geïnspireerd door Bach brengt Patricia van Deutekom een hedendaags requiem met autobiografische inslag. la despedida (= afscheid) is een fysieke en muzikale explosie, maar ook een realistische weergave van kwetsbaarheid in de verschillende fases van afscheid nemen.

la despedida is de tweede voorstelling van het LAVA Collective waarin spannende, nieuwe elementen worden gecombineerd met de karakteristieke kracht uit het verleden. De titel verwijst naar het jarenlange partnerschap van Van Deutekom met choreograaf Jens van Daele die in 2020 veel te vroeg overleed.

Volkskrant****: “Intense voorstelling over rouw, maar wordt boven een particulier relaas uitgetild. Rouwen, vasthouden, loslaten en doorrennen. Van Deutekom zelf rent een klein uur in een ritme van 174 beats per minuut. Tot ze plots stopt. Dan gloort ruimte voor een zachtmoedige solo, met ruimte naar een draaglijke, zelfs hoopvolle toekomst.”

Theater De Verbeelding - P3, Purmersteenweg 17-19. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234.