Purmerender presenteert debuutroman in de Bibliotheek

Cultuur
Marcel van Stigt.
Marcel van Stigt. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zondag 26 maart presenteert Marcel van Stigt zijn debuutroman De laatste Sonck in de Bibliotheek te Purmerend. Deze historische biografie is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen en spelen zich af in Slot Purmersteyn in Purmerend. De laatste Sonck gaat over de laatste bewoner Meynard Albert Sonck de Vries (1702-1737), het gitzwarte schaap van een vooraanstaande Hoornse regentenfamilie, die verbleef in de kerker van het vervallen kasteel wegens twee misdrijven. 

De Bibliotheek organiseert regelmatig boekpresentaties in de serie In de Kijker. Hierbij krijgen debutanten een eigen podium. Marcel van Stigt heeft het boek De laatste Sonck uitgegeven in eigen beheer, waarbij de lay-out en cover met de talenten uit het gezin zijn vormgegeven. Dit boek is te koop tijdens de presentatie.

Eerste roman

Marcel van Stigt (61) woont in Purmerend en werkt als redacteur/journalist bij Rodi Media, uitgever van onder andere Het Purmerends Nieuwsblad. Daarnaast tekent hij levensverhalen op, veelal voor mensen die voor hun kinderen en kleinkinderen een waardevol, blijvend document willen achterlaten. ‘De laatste Sonck’, zijn eerste roman, is tot stand gekomen na het uitspitten van diverse, soms eeuwenoude bronnen en het omzetten van alle informatie in een boeiend, prettig leesbaar verhaal met een zeer verrassend einde.

Aanmelden

Gratis deelname. Bibliotheek Purmerend. Aanmelden kan via de website agenda.