De Blauwe Feniks met ‘Volgende X’ in De Speelzaal

Cultuur
Afbeelding
(Foto: De Blauwe Feniks)

PURMEREND - Na de succesvolle voorstelling “Onder Het Melkbos” van Dylan Thomas, die in het hele land te zien is geweest, keert acteur/theatermaker Nico Meurs nu terug met een theater-monoloog: “Volgende X”. Deze voorstelling is te zien op 30 april in Theater De Speelzaal aan de Violenstraat 6 in Purmerend.

Een man alleen in een verlaten wachtruimte van het ziekenhuis wacht gespannen af of zijn vrouw Maaike, die een auto-ongeluk heeft gehad, nog uit haar coma zal ontwaken. Ondertussen doodt hij de tijd met verhalen, grappen, liedjes, imitaties, anekdotes, bespiegelingen en herinneringen. Langzamerhand kom je meer en meer te weten over zijn leven en over de toedracht van het ongeluk. 

De bekroonde tekst uit 1993 is van de Engelse schrijver Ron Aldridge. Nico Meurs heeft het voor deze Nederlandse versie opnieuw vertaald en bewerkt. Het resultaat is een ‘tragi-komische’ solo van ruim een uur. De voorstelling zit vol humor, vaart en ontroering; is zowel beklemmend, als ook grappig en diep-menselijk. Maar bovenal kent “Volgende X” een aantal zeer onverwachte ‘plot-twists’ die de toeschouwer op het puntje van de stoel zal laten zitten. 

Nico Meurs (Alkmaar, 1970) studeerde in 1994 af aan de Toneelschool Amsterdam. Hij is verbonden aan Theaterstichting De Blauwe Feniks en Theatergroep ALKmaar (TALK).Daarnaast is hij ook als gastacteur te zien bij andere gezelschappen. Met De Blauwe Feniks maakt hij voorstellingen die zowel geschikt zijn voor in het theater als ook voor in de huiskamer. Kleinschalige maar volwaardige theatervoorstellingen bij mensen thuis dus. Letterlijk: ‘theater dicht op de huid’!. Volgende X” is een heerlijke verrassende solo-voorstelling over noodlot, dromen, wachten, liefde én ‘keepen in het eerste van AZ’.

Kaarten

Info en reserveren: www.deblauwefeniks.nl