Sprankelend, nieuw kerstsprookje NKT tussen Kerstmis en Oud & Nieuw

Cultuur
De repetities zijn in volle gang.
De repetities zijn in volle gang. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Jeroen Man, artistiek leider van de NKT Theaterschool, zat voor het tweede jaar op rij in de zomervakantie met zijn hoofd bij de kerst. Terwijl Nederland zuchtte onder de hitte, schreef Jeroen, artistiek leider van de NKT Theaterschool, de nieuwe kerstmusical ‘Assepoes Anders’.

Jeroen: "Vorig jaar realiseerden het NKT, Theater de Purmaryn en het Stedelijk Orkest Purmerend voor het eerst een spetterend kerstevenement tussen Kerst en Oud & Nieuw. Honderden leerlingen van het NKT en muzikanten van het orkest straalden in het kerstsprookje ‘Kerstman Kwijt!’. De samenwerking was zo’n groot succes dat we dit jaar weer de handen ineen hebben geslagen! En dat betekende voor mij dat ik aan de bak moest in de zomer."

Dit jaar liet Man zich inspireren door Assepoester. "Maar dan wel met een twist," lacht Jeroen, ‘want wij pakken het verhaal op na het schoentje en het ‘lang en gelukkig’. Assepoester is namelijk haar magie kwijt en zal echt zelf aan de bak moeten om dat weer terug te vinden. Vanzelfsprekend komt ze op die zoektocht weer allerlei gekke figuren en personages tegen. Een genot om te schrijven én om te spelen.’

Logistieke operatie

De repetities voor Assepoes Anders, zoals de voorstelling treffend heet, zijn al in volle gang. De rol van Assepoester wordt gespeeld door de Purmerendse gastactrice Tineke de Rooij. Wout Zeekant is, wederom, de Kerstman. De vaste cast van 35 leerlingen repeteert elke zondag. Door de week werken de NKT-klassen in de les aan hun aandeel in de show. Het productieteam is daarnaast al maanden bezig met de voorbereidingen.

Man: "Er doen in deze voorstelling circa 320 leerlingen en 40 muzikanten mee en dat is een gigantische logistieke operatie. Het publiek heeft vaak geen weet van wat er nodig is, voordat het doek op gaat. Én wat er tijdens zo’n show allemaal achter de schermen gebeurt. Het script is een startpunt, maar zonder onze 30 theaterprofessionals en het enorme team vrijwilligers, kunnen we dit soort producties niet realiseren."

Reserveren via site

Het grappige, muzikale kerstsprookje ‘Assepoes Anders’ is op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december om 15.00 en 19.30 uur te zien in Theater de Purmaryn. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.depurmaryn.nl