Regionaal Fantasy event in Bibliotheek Waterland

Cultuur
De ruimte op de begane grond van de bieb wordt op 15 december omgetoverd in een walhalla voor fantasyfans.
De ruimte op de begane grond van de bieb wordt op 15 december omgetoverd in een walhalla voor fantasyfans. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Liefhebbers van fantasy, Cosplay, Gothic, Anime en Manga kunnen op vrijdag 15 december naar de Bibliotheek Purmerend en zich onderdompelen in - games, films en boeken, dans, muziek en kostuum creaties.

De ruimte op de begane grond wordt na openingstijd omgetoverd in een walhalla voor Fantasy fans. Er is een workshop Fantasy tekenen door cartoonist en illustrator Sterre Richards. Artemis Fantasy kostuums laat zien wat ze zoal maken aan historische outfits, korsetten, fantasie kleding en vintage kleding. Nynke van Zwol deelt haar fascinatie voor oude en niet-ontcijferde scripts en laat zien hoe zij kalligrafische vormen en symbolen gebruikt in haar aquarelschilderijen en tekeningen.

Verder zijn er stands en demo’s over bijvoorbeeld kruidenreading of het maken van kostuumonderdelen met het materiaal Worbla. Meedoen kan ook bijvoorbeeld met het fantasy bordspel Dungeons & Dragons of op het Balfolk bal met live muziek en ruimte voor improvisatie en variatie.

Fantasy Event – vrijdag 15 december 19.30 tot 23.30 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40. Gratis aanmelden kan via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda