Eenakterfestival met diner in Les Deux Ponts Oudendijk

Cultuur
Marianne van Leijen, Marcel van der Leij en Birgitte van der Leij in 'Een lichte lunch'.
Marianne van Leijen, Marcel van der Leij en Birgitte van der Leij in 'Een lichte lunch'. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Stichting Watertheater Oudendijk organiseert op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart een eenakterfestival in Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk. Er worden drie eenakters gespeeld: twee door het Watertheater en één door toneelvereniging ‘t Mosterdzaadje’ uit Wijdenes. Tussen de eenakters door serveert Barry van Les Deux Ponts een heerlijk driegangendiner. 

De eenakters (korte toneelstukjes) zijn alle drie heel verschillend. De avond begint met ‘Een lichte lunch’ van Peter van Straaten door het Watertheater. De zussen, Suzan en Jenny, besluiten te gaan lunchen nadat ze een verplicht bezoekje aan hun moeder in het verzorgingshuis hebben gebracht. Suzan is een arrogante allesweter en Jenny een onverschillige losbol. Twee totaal verschillende vrouwen, die weinig met elkaar op hebben. Middels de meest heerlijke gerechten en een overdaad aan wijn worden hun verhouding en hun gezamenlijke verleden blootgelegd. 

Tekst gaat verder onder de foto


Cees en Ina Tol in ‘Vroeger’. (Foto: aangeleverd)

‘Vroeger’

Hierna volgt ‘t Mosterdzaadje met de eenakter ‘Vroeger’ van Hugo Reinaerts. In ‘Vroeger’ draait het om een ouder echtpaar. Hun huwelijk is na bijna 50 jaar uitgeblust. Met tegenzin treffen zij voorbereidingen voor hun gouden bruiloftsfeest. Bij het opstellen van de gastenlijst komen echter oude herinneringen bovendrijven. Mooie herinneringen, die vervlogen tijden doen herleven.   

‘Verdwaald’

De avond wordt besloten met ‘Verdwaald’ van Frank Roumen, een ontroerende monoloog gespeeld door Dick Huiberts van het Watertheater als Appie. Appie houdt van haring, van kruiswoordpuzzels en van toevallige gesprekjes. Appie spaart kalenders en agenda’s. En hij schrijft. Hij schrijft alles op. Zolang hij zijn harinkies kan eten en een beetje kan praten met deze of gene, gaat het goed met hem. Maar soms is hij even de weg kwijt. Soms kan hij even niet meer op de woorden komen of hij weet niet meer waar hij is. Appie voert een oneerlijke strijd. 

Het eenakterfestival begint beide avonden om 18.30 uur en kost 40 euro per persoon, inclusief diner. Tickets via www.kerkoudendijk.nl 


Dick Huiberts in ‘Verdwaald’. (Foto: aangeleverd)