Rotary organiseert lezing over Amerika

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De actualiteit in Amerika eist dagelijks onze aandacht op, want soortgelijke ontwikkelingen doen zich ook voor in Europa en in ons land. Begrip van Amerika is dus des te belangrijker. Daarom organiseert Rotary Purmerend-Waterland op woensdag 13 maart een gratis toegankelijke lezing van Amerika-kenner Kenneth Manusama. De derde lezing in een reeks lezingen die Rotary organiseert.

Amerika is een prachtig vakantieland, een land van onbegrensde mogelijkheden. Maar dat geldt niet voor iedereen, en dat geldt ook niet overal. Het is een verscheurd land, politiek zijn er grote kloven, de verschillen tussen arm en rijk zijn nog nooit zo groot geweest, de vrijheid om wapens te dragen leidt tot ongelooflijk verdriet en het feit dat de rassenscheiding in 1968 (pas iets meer dan 50 jaar geleden) officieel werd afgeschaft, wil niet zeggen dat er geen discriminatie meer is. Het is goed te weten hoe het zover is gekomen. En met de verkiezingen in aantocht moeten we ons realiseren wat er op het spel staat en wat er kan gebeuren.

Volksrechtjurist

Op die en vele andere vragen zal de heer Kenneth Manusama antwoord kunnen geven. Manusama is opgeleid als volkenrechtjurist aan de Vrije Universiteit van Amsterdam tot promotie aan toe. Hij heeft vele jaren gewoond en gewerkt in Amerika en hij heeft door de jaren heen veel les gegeven aan de VU en andere Nederlandse universiteiten, inclusief Amsterdam University College, maar ook New York University. De afgelopen jaren gaf hij ook les in het Amerikaanse staatsrecht. Sinds 2020 geeft Kenneth veelvuldig commentaar op Amerikaanse kwesties in diverse media. Op 27 februari 2024 verschijnt zijn boek ‘Democratie van het Wilde Westen’.” Met recht een kenner van Amerika dus.

Meer informatie en aanmelden

De lezing vindt plaats in Spijkerman Eten & Drinken aan Neckerdijk in Purmerend. Aanvang 20.00 uur, inlopen vanaf 19.45 uur. De toegang is gratis mits vooraf aangemeld. Je hoeft geen lid te zijn van Rotary om de lezing bij te wonen. 

Vooraf aanmelden via een e-mail aan rcpurmerendwaterland@gmail.com, ovv het aantal personen. Hier kun je ook terecht voor vragen. Of kijk op www.rotary.nl