Purmerender Koetje voor José van den Hurk bij afscheid

Cultuur
José kreeg haar eigen 'sterren op het doek'-versie.
José kreeg haar eigen 'sterren op het doek'-versie. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Op zondag 25 februari vond het tijdens het grote slotfeest van het 40-jarig jubileum van Cultuurhuis Wherelant, ook het afscheid van directeur-bestuurder José van den Hurk plaats. Tijdens het feestelijke programma werd zij door burgermeester Ellen van Selm verrast met een Purmerender Koetje. 


Zij ontving het Koetje voor haar belangrijke bijdrage aan het toegankelijk maken van kunst voor iedereen. Tijdens de zestien jaar die zij bij Cultuurhuis Wherelant als directeur-bestuurder werkzaam was, heeft zij zich altijd ingezet om kunst maken voor zoveel mogelijk Purmerenders mogelijk te maken. Ook voor diegene voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. De burgermeester sprak haar waardering uit voor de tomeloze energie die Van den Hurk de afgelopen jaren in haar missie heeft gestoken. Mede dankzij haar inzet is Cultuurhuis Wherelant een belangrijke plek in het culturele leven van Purmerend geworden. Opvolger Eveline Tijmstra heeft met veel enthousiasme en dezelfde energie deze week het stokje van José van den Hurk overgenomen.

Tekst loopt door onder afbeelding

cultuurhuis wherelant purmerend afscheid josé
José met opvolgster Eveline Tijmstra (l) en burgemeester Ellen van Selm (midden). (Foto: Han Giskes) 

Van den Hurk werd gedurende de middag ook in het zonnetje gezet door de Koninklijke Familie van Flexibel de Theaterschool. Docenten Pieter Schmits, Wilma Caris en Jimmy Mendizabal gingen tijdens de show met elkaar de strijd aan tijdens een heuse Sterren op het Doek-sessie. Vanzelfsprekend kon van den Hurk aan het einde geen keuze maken en ging met alle drie de portretten naar huis. Het voltallige stafpersoneel overhandigde haar tenslotte namens de Raad van Toezicht een handgemaakte ‘ambtsketen’, waarmee ze voor altijd als “de burgermeester van Wherelant” door het leven kan gaan.

cultuurhuis wherelant purmerend afscheid josé
Een handgemaakte ‘ambtsketen’ waarmee ze voor altijd als “de burgermeester van Wherelant” door het leven kan gaan. (Foto: Han Giskes)

cultuurhuis wherelant purmerender koetje purmerend
José met het Purmerender Koetje. (Foto: Han Giskes)

cultuurhuis wherelant theatergroep Flexibel purmerend
Met de Koninklijke Familie van Flexibel de Theaterschool. (Foto: Han Giskes)