Aanmelden voor tijdelijke woningen Waterlandlaan vanaf 27 november

Gemeentenieuws
De woningen op het terrein van het voormalige politiebureau aan de Waterlandlaan in Purmerend.
De woningen op het terrein van het voormalige politiebureau aan de Waterlandlaan in Purmerend. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - In de afgelopen weken zijn 42 tijdelijke woningen op de locatie van het oude politiebureau geplaatst aan de Waterlandlaan. Komende periode wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van de woningen. Van deze woningen worden 21 woningen toegewezen aan Purmerenders die alleenstaande ouder zijn en minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen. In de overige 21 woningen komen statushouders te wonen.

Tijdelijke woningen voor alleenstaande ouders en kinderen

De tijdelijke woningen worden dit keer toegewezen aan alleenstaande ouders die minimaal 6 maanden in Purmerend wonen, het financieel kunnen betalen en zelfstandig kunnen wonen. Als inwoners aantoonbare sociale, maatschappelijke of economische binding hebben met Purmerend en/of een functie hebben met maatschappelijke betrokkenheid, zoals in het onderwijs of de zorg, krijgen zij voorrang.

Woning met 1 slaapkamer

Er mogen maximaal 1 volwassene en 2 minderenjarige kinderen worden ingeschreven op het adres. De woning heeft 1 slaapkamer en is ongeveer 40 m², waardoor het niet mogelijk is om hier met meer dan 2 kinderen te wonen.

Voorwaarden loting

Inwoners die mee willen loten voor deze woningen kunnen zich aanmelden via purmerend.nl/tijdelijke-woningen. Zij komen alleen voor loting in aanmerking, als zij:

  • Een woning nodig hebben;
  • Minimaal 6 maanden in Purmerend wonen;
  • Alleenstaande ouder zijn en minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen;
  • De financiële mogelijkheid hebben om zelfstandig te kunnen wonen;
  • Geen overlast geven. 

    Wethouder Natalie Saaf is blij met de tijdelijke woningen voor deze specifieke groep Purmerenders: “De woningmarkt is krap en de behoefte aan betaalbare woningen zoals deze is groot. Ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat we 50% van deze woningen toewijzen aan Purmerenders die het hard nodig hebben. We bieden alleenstaande ouders en hun kinderen een tijdelijk thuis. De woningzoekende met een sociale, maatschappelijk of economische binding aan onze stad krijgt voorrang en ook als je werkt in de maatschappelijke sector, zoals de zorg of het onderwijs. We willen namelijk dat mensen die deze vitale beroepen uitoefenen in onze gemeente, ook hier blijven wonen.”

Aanmelden om mee te loten

Iedereen die geïnteresseerd is om mee te loten, kan zich tot en met 22 december 2023 aanmelden. In medio januari vindt de loting plaats. Bij de oplevering van dit project krijgen kandidaten met een maatschappelijke betrokkenheid voorrang. Op het moment dat er een woning vrij komt, wordt uit de totale lijst met aanmeldingen een nieuwe bewoner geloot. Ga voor meer informatie naar purmerend.nl/tijdelijke-woningen 

Lees nu de laatste editie van de digitale krant