Herinneringen ophalen aan de naoorlogse geschiedenis van Purmerend

Historie
De Rusthoeve.
De Rusthoeve. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) nodigt je uit om herinneringen op te halen aan de rijke naoorlogse geschiedenis van onze stad tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis. Als inwoner van Purmerend weet je waarschijnlijk veel over Purmerend en haar geschiedenis. Daarom heeft de stichting in samenwerking met het Waterlands Archief een bijzondere activiteit georganiseerd die je niet mag en wilt missen!

Maandag 2 oktober grote opening van de Maand van de Geschiedenis in De Tien Gemeenten 

Op maandag 2 oktober vindt de Grote Opening plaats in De Tien Gemeenten, gevestigd aan de Hoornselaan 11. Van 14.00 tot 16.00 uur zullen medewerkers van Stichting Wonen en Zorg Purmerend samen met jou de naoorlogse geschiedenis van Purmerend en omgeving verkennen. Het programma begint met een inspirerende speech, gevolgd door gespreksgroepjes waarin we herinneringen ophalen en ervaringen delen. Je kunt genieten van oude foto’s en verhalen die ons terugbrengen naar vervlogen tijden.

Tekst gaat onder de foto verder


De Tien Gemeenten. (Foto: Jan van Beers) 

Stichting Wonen en Zorg Purmerend heeft een sterke band met de geschiedenis van onze stad, vooral vanwege de locatie De Rusthoeve, een prachtig monumentaal pand. Wij geloven dat het begrijpen van het verleden ons helpt om de waarde van het heden te waarderen en de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden.

Dus kom langs op 2 oktober 2023 en sluit je aan bij deze unieke gelegenheid om herinneringen op te halen en deel uit te maken van de rijke geschiedenis van Purmerend.

Bron: Waterlands Archief