Taal- en poëziemiddag in Purmerend

Nieuws

PURMEREND - Poëzie hoeft al lang niet meer alleen het gesproken woord te zijn. Poëzie kan zich ook uitstekend lenen om te worden omlijst of ondersteund door klanken. Het is zelfs de vraag waar poëzie een lied wordt of een lied eigenlijk poëzie of een verhaal. Een aantal dichters en schrijvers komt zondagmiddag 12 juli naar Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk in Purmerend om in een parkachtige omgeving voor te dragen, dan wel te lezen.
De locatie is een bescheiden gerenoveerd kerkhof, dat bestaat uit een kapel op een heuvel, met daaromheen een lagergelegen, bijna bosachtig parkje. In de kapel is ook een expositie met foto’s van Jan Butter en beelden van Wieke Dekker. In de tuin staat een aantal monumenten.
Er wordt een middag aangeboden waarbij de bezoeker door het parkje kan wandelen. Daar zijn dichters, zangers en schrijvers op eigen gekozen plekken vrij te beginnen of te eindigen met hun presentatie. Omdat er telkens andere mensen staan en langskomen, zijn de dichters, zangers en schrijvers in de gelegenheid weer opnieuw te beginnen. Zowel de lezer en zanger als de bezoeker is dus vrij in beweging. In geval van slecht weer wordt mogelijk een oplossing gezocht in een tent vóór de kapel.
De expositie is te bekijken vanaf 13.00 uur en de taalkunstenaars gaan vanaf 14.00 uur tot 17.30 uur van zich laten horen. Iedereen is van harte welkom op de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Er is ook koffie of een ander drankje verkrijgbaar.