Kinderopvang behouden in Purmerend Centrum

Nieuws

PURMEREND - Kinderopvang Purmerend (SKOP) opent per 6 januari 2014 een nieuwe buitenschoolse opvang in het gebouw van de Willem Eggertschool. Tevens verhuist ook peuterspeelzaal het Boemeltje naar dit gebouw. Door een intensieve samenwerking van de Willem Eggertschool en SKOP blijft kinderopvang daarom in Purmerend Centrum behouden.
In juni werd bekend dat SKOP het gebouw aan de Narcissenstraat per 1 januari sluit. Directeur Corine Laurant van Kinderopvang Purmerend: "Door de reacties was het voor ons duidelijk dat ouders het vervelend vonden om hun kind buiten de wijk naar de opvang te brengen. Deze mening is voor ons erg belangrijk. Al voor de zomervakantie hadden we gesprekken met de Willem Eggertschool. We moesten goed kijken naar de beschikbare ruimte voor we iets konden toezeggen. We zijn blij dat we door de intensieve samenwerking met de Willem Eggertschool en de oudercommissie toch opvang in Centrum kunnen blijven aanbieden."

Toekomst

Door de samenwerking komen kinderopvang en school dicht bij elkaar. Peuters krijgen zo een optimale voorbereiding op de werkwijze van school en raken door gezamenlijke thema’s al gewend. Dit is een grote wens van zowel kinderopvang als school. "Nauwe samenwerking tussen school en kinderopvang heeft de toekomst", aldus Corine Laurant.
Directeur Joke Sibie van openbare basisschool Willem Eggert: "Door ruimte in onze school beschikbaar te stellen voor de kinderopvang realiseren we een nauwe samenwerking met Kinderopvang Purmerend. Nu hebben we onderwijs en opvang in één gebouw voor kinderen vanaf de peuterleeftijd tot einde groep acht. Een bekend gebouw waar kinderen zich thuisvoelen schept een goede omgeving om te leren en ontspannen."
Oplossing

De oudercommissie laat weten blij te zijn met deze oplossing. Voorzitter Rogier Kind: "Als ouder en buurtbewoner ben ik heel blij dat deze twee partijen in deze moeilijke tijd en in zo’n korte periode tot een prachtige oplossing zijn gekomen. Dit is goed voor de school, de buurt en SKOP."Ook kinderen van scholen de Ranonkel en Trifolium uit de Gors kunnen bij BSO Willem Eggert terecht.