Koffieconcert bij Onder de Linden

Nieuws
Mezzosopraan Sterre Kooi. (Foto: aangeleverd)
Mezzosopraan Sterre Kooi. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

MIDDENBEEMSTER - In Onder de Linden wordt zondag 4 februari een Koffieconcert gehouden, verzorgt door mezzosopraan Sterre Kooi en pianist Jaap Kooi. Dit duo staat garant voor een mooi concert dat bestaat werken van de componisten Charles Gounod, Olivier Messiaen, Johannes Brahms en Edward Elgar. De koffieconcerten bij Onder de Linden worden in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam geprogrammeerd.
De Nederlandse mezzosopraan Sterre Kooi groeide op in een muzikale familie. Na viool- en pianolessen kreeg zij zangles van o.a. Lucienne Bouwman en Emilio Aguilar. Op haar veertiende zong zij de rol van tweede hofdame in Dido & Aeneas. In 2014 begon zij met haar studie Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij volgde masterclasses en lessen in Nederland, Frankrijk en Zwitserland bij gerenommeerde docenten. Als solist zong zij o.a. bij het VU-koor en het Groot Concertkoor Amsterdam en tijdens het Composer’s Festival 2016. In 2017 was zij solist in de korte opera De grens is bereikt tijdens het Opera Forward Festival bij de Nationale Opera in Amsterdam. Sterre zong meerdere malen bij Opium op Radio 4. Als koorzangeres deed zij veel koorervaring op in o.a. het Nederlands Studenten Kamerkoor en Groot Concertkoor Amsterdam.
Pianist Jaap Kooi kreeg, na universitaire studies econometrie en geschiedenis, zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gérard van Blerk. In 1986 behaalde hij cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus. Reeds tijdens zijn studie ontstond een drukke en veelzijdige concertpraktijk als solist, kamermuziekspeler en begeleider. Het repertoire van deze musicus omspant dan ook alle genres en stijlen van Bach tot onze tijd. In 1988 maakte Jaap Kooi zijn debuut in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, waar hij sedertdien veelvuldig optreedt.
Het concert vangt aan om 11.00 uur (zaal open om 10.30 uur), de entree is 9 euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar 5 euro). Reserveren via: www.onderdelindenbeemster.nl. Onder de Linden bevindt zich aan Middenweg 150 in Middenbeemster.