Patatactie voor jonge mantelzorgers in Jeugdjournaal

Nieuws
Jasper (links) en Niels de Kraker genieten onder de opnames van het Jeugdjournaal van een heerlijk patatje mét van de Mazzel.
Jasper (links) en Niels de Kraker genieten onder de opnames van het Jeugdjournaal van een heerlijk patatje mét van de Mazzel. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - In het Purmerends Nieuwsblad van 15 april stond een artikel over jonge mantelzorgers die door WelzijnWonenPlus, Vlaamse frites De Mazzel en de gemeente Purmerend/Beemster middels een patatje mét in het zonnetje worden gezet.

Het artikel werd vervolgens opgepakt door het Jeugdjournaal en NH Nieuws. En zo kon het gebeuren dat de broers Jasper (11) en Niels de Kraker (9) donderdagmiddag 22 april, voor de friteszaak aan de Kaasmarkt, werden gefilmd door een ploeg van het landelijke Jeugdjournaal. Het item verschijnt donderdagavond op het veelbekeken journaal voor de jeugd.

Met name jonge mantelzorgers hebben het het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Er was geen live onderwijs, geen sportwedstrijden en geen leuke uitstapjes. Om die reden besloten WelzijnWonenPlus, De Mazzel en de gemeente om de jongeren eens lekker te verwennen.

Ben jij ook een jonge mantelzorger? Of ken je iemand die intensief zorgt voor, of zorgen heeft over een naaste? Mail dan naar marianne@welzijnwonenplus.nl, dan wordt de voucher voor het gratis patatje je toegestuurd. WelzijnWonenPlus is de regionale welzijnsorganisatie die actief is in 8 gemeenten in de regio Zaanstreek/Waterland.