Zaterdag officiële heropening Brownies & downies - Zaak aan Koemarkt nu onder paraplu van Prinsenstich

Nieuws
Brownies&downieS in Purmerend wordt vanaf nu gerund door Prinsenstichting. (Foto: aangeleverd)
Brownies&downieS in Purmerend wordt vanaf nu gerund door Prinsenstichting. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - Zaterdag, 21 april is de officiële heropening van Brownies & downies aan de Koemarkt. Er zijn die dag festiviteiten tussen 14.00 en 16.00 uur. Het officiële gedeelte is rond 14.15 uur. Er zal een lintje worden doorgeknipt en de champagne zal vloeien. Deejay Tim zorgt voor een opzwepend sfeertje.
In januari meldde deze krant dat de Purmerendse vestiging van Brownies & downies door voormalig franchise-eigenaar Sebastian Koeter werd overgedragen aan de Prinsenstichting. Deze heeft met de horeca-exploitatie van bijvoorbeeld grand Café Heel Europa (Weidevenne) en Eetcafé De Prins (op het complex van de Prinsenstichting) de nodige ervaring met werken met mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. "Voor de Prinsenstichting is het heel belangrijk om zoveel mogelijk cliënten in de samenleving mee te laten doen. Dat geeft meerwaarde en biedt grote kansen", aldus Linda van Ingen, die samen met Joyce Bosman de medewerkers begeleidt.

Grote glimlach


Eén van hen is Patrick Mobron. Patrick heeft het Down-syndroom en voelt zich helemaal op zijn plaats bij Brownies & downies. "Ik doe alles. De ene keer help ik met serveren, de andere dag sta ik in de spoelkeuken". Op de vraag of hij het naar z'n zin heeft, tovert hij een grote glimlach op zijn gezicht, ten teken dat hij het werk niet zou willen missen. Joyce Bosman: "Alle medewerkers krijgen taken en dat moeten ze echt uitvoeren. Natuurlijk zijn onze medewerkers puur en daardoor de gunfactor bij de klanten groot, maar dat betekent niet dat ze hier eindeloos lang kunnen wachten op een kop koffie of iets te eten. Alle medewerkers moeten hun verantwoordelijkheid kennen en nemen en er wordt simpelweg volgens een structuur gewerkt".
Alle medewerkers zijn een-op-een overgenomen van de franchiseketen waartoe de vestiging onder de vorige eigenaar behoorde. Alleen de kok, Axel Wouters, is nieuw in de zaak. Wouters zorgt ervoor dat alle orders vanuit de keuken op een goede manier worden uitgevoerd. Vanuit de Prinsenstichting wordt de exploitatie van Brownies & downies gezien als een mooie aanvulling voor het leerwerktraject Horeca. "Het is niet denkbeeldig dat iemand van onze medewerkers een keer doorstroomt naar een andere horecagelegenheid aan de Koemarkt", aldus Linda van Ingen aanvullend.

Slagroom op brownie


Van Ingen werkt sinds 30 jaar bij Prinsenstichting. Zij ziet het werken en begeleiden van medewerkers bij Brownies & downies als "de slagroom op de brownie". Haar collega Joyce Bosman is sinds kort terug bij Prinsenstichting. "Ik heb tien jaar terug bij Prinsenstichting gewerkt. Totdat ik het besluit nam om naar het buitenland te gaan. Na enkele baantjes in strandtenten en in een souvenirwinkel op Curaçao zag ik deze baan op Facebook voorbij komen. Dit is echt fantastisch", aldus Joyce.

Vernieuwd


Een broodje, een complete high tea of één van die o zo verrukkelijke brownies. Ze draaien er in de enigszins vernieuwde vestiging (er is behangen, geschilderd en er zijn terrasverwarmers opgehangen) de hand niet voor om. De medewerkers van Brownies&downieS zetten hun beste beentje voor om u een onvergetelijke lunchervaring te geven.
Voor meer informatie kijk op www.borwniesanddownies.nl

Brownies&downieS in Purmerend wordt vanaf nu gerund door Prinsenstichting. (Foto: aangeleverd)