Kinderen volgen workshop drones programmeren

Nieuws
(Foto: Kinderopvangpurmerend)
(Foto: Kinderopvangpurmerend) rodi.nl

PURMEREND - Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) heeft de eerste workshop drones programmeren georganiseerd in BSO Zuidpool in Purmerend. Kinderen van 8 jaar en ouder die gebruikmaken van de buitenschoolse opvang bij SKOP krijgen de kans om drones te programmeren en te laten vliegen.
SKOP heeft het jaar 2018 uitgeroepen tot Het jaar van de techniek. Corine Laurant, directeur- bestuurder, vertelt: "Techniek en de digitale wereld maken een groot deel uit van de toekomst van onze kinderen. Het is van groot belang om kinderen al op jonge leeftijd met techniek kennis te laten maken. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen leren door te proberen en te ontdekken. Met dit thema combineren we educatie en spel."
Naast het opvangen van kinderen biedt SKOP activiteiten aan om de interesse van kinderen te prikkelen en ontwikkeling op verschillende gebieden te stimuleren. Dit jaar zullen veel van deze activiteiten gericht zijn op techniek. De workshop drones programmeren is één van die activiteiten. De workshops worden gegeven door Rob Klaucke. Voor elke leeftijdscategorie biedt SKOP een passend programma zodat ieder kind zijn/haar talenten kan ontdekken.
"Techniek heeft de toekomst en we vinden het waardevol en heel leuk om dit bij onze kinderopvang aan te bieden. Met deze workshop krijgen kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs met techniek bezig te zijn", aldus Corine Laurant. SKOP organiseert zes drone workshops.
Meer informatie vindt u op de website www.kinderopvangpurmerend.nl.