Achtste editie van Marktstadrun

Nieuws
Een van de onderdelen is de Kidsrun van 1 Engelse Mijl(Foto: Anneke Beumer)
Een van de onderdelen is de Kidsrun van 1 Engelse Mijl(Foto: Anneke Beumer) rodi.nl

PURMEREND – Zondag 9 september wordt de achtste Marktstadrun gehouden. Er zijn diverse afstanden op dit hardloopfestijn, te weten de Kidsrun van 1 Engelse Mijl (EM), de 2 EM Scholierenrun, 4.5 en 8 Engelse Mijl en een halve marathon.
De start is op de Gedempte Where, de finish op de Koemarkt. De deelnemers worden onderweg op verschillende punten aangemoedigd door dj’s en andere optredens. De organisatie verwacht rond de tweeduizend deelnemers aan de start.
Bedrijven kunnen meedoen aan de Gezinsblad Businessrun. Inschrijven kan tot eind augustus via www.marktstadrun.nl De na-inschrijving is vanaf 10.30 uur tot een half uur voor iedere start van een afstand in Concordia, mits er nog startbewijzen zijn.

Special Forces
Het goede doel is voor de tweede keer Special Forces, het samenwerkingsverband met verschillende sportclubs in Purmerend. Ze bieden verschillende sporten aan voor mensen met een beperking of aan autisme verwante stoornissen.
Marktstadwalk
Het sportieve weekend begint overigens op zaterdag 9 september met de vijfde MarktstadWalk. Ook hier gaan de baten naar Special Forces. De organisatie is in handen van Spurd, onder de vlag van de Marktstadrun. Via www.marktstadwalk.nl kun je je al inschrijven.
Zie voor meer informatie: www.marktstadrun.nl of www.marktstadwalk.nl