Bijzondere taal- en poëzie kerkhof-galerie Overweersepolderdijk

Nieuws
De afsluiting gebeurt in een grote kring, zodat de dichters elkaars werk kunnen horen. (Foto: aangeleverd)
De afsluiting gebeurt in een grote kring, zodat de dichters elkaars werk kunnen horen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - Zondag 26 augustus komen zeven dichters/schrijvers naar de kerkhofgalerie en beeldentuin Overweersepolderdijk, om in deze rustige en parkachtige omgeving hun verhalen te vertellen, hun gedichten voor te dragen. Iedereen is welkom tussen 14.00 en 17.00 uur.
Alle aanwezige deelnemers, onder wie vier uit Purmerend, hebben een geheel eigen stijl. Degenen die de locatie nog niet kennen, het is een bescheiden gerenoveerd kerkhof, dat bestaat uit een kapel op een heuvel met daaromheen een lagergelegen bijna bosachtig parkje. In de kapel is een expositie met beelden van Ria Straatman en etsen van Gwenny Ebbers. In de tuin staan monumenten en beelden.

Vrij in beweging

Bezoekers kunnen door het parkje wandelen en de dichters/schrijvers zijn vrij om op zelfgekozen plek vrij te beginnen of te eindigen met zijn of haar presentatie. Omdat er telkens andere mensen staan of voorbij komen, is hij of zij in de gelegenheid opnieuw te beginnen. Zowel de lezer als de bezoeker is dus vrij in beweging. In geval van slecht weer wordt mogelijk een oplossing gezocht in een tent vóór de kapel.
Grote kring

De expositie is vanaf 13.00 uur te zien, de taalkunstenaars laten vanaf 14.00 van zich laten horen. Rond 16.30 uur is de afsluiting in een grote kring, zodat ook de dichters elkaars werk kunnen horen.
Koffie en andere drankjes zijn verkrijgbaar. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl

De afsluiting gebeurt in een grote kring, zodat de dichters elkaars werk kunnen horen. (Foto: aangeleverd)