Demo's open dag brandweer geven realistisch beeld

Nieuws
Er zijn de hele dag live demonstraties.
Er zijn de hele dag live demonstraties. rodi.nl

Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseert zaterdag 8 september, tussen 10.00 en 16.00 uur, de jaarlijkse open dag op de post aan de Gorslaan. Diverse demonstraties geven een realistisch beeld van de dagelijkse werkzaamheden.
Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kun je ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Als je aan al deze activiteiten hebt meegedaan, krijg je een echt ‘blusdiploma’.
Bezoekers kunnen de zogeheten Brandweer VR Experience van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland ervaren. Dit is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt. Ook kun je ervaren wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Demonstraties

Men kan eveneens live meemaken wat hulpverleningsdiensten doen als er een gebouw instort. Net als bij een echte ramp zet de brandweer die dag voor het opsporen van vermiste personen reddingshonden in. Vervolgens laat de brandweer zien hoe zij deze mensen onder het puin vandaan haalt. Verder zijn er demonstraties van de jeugdbrandweer post Purmerend, het Snelle Interventie Voertuig en een autobrand.
Meer hulpdiensten

Op deze dag draait het niet alleen om de spuitgasten. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig waardoor bezoekers een compleet beeld krijgen. Zo zijn onder andere de politie, ambulancedienst, Veilig Verkeer Nederland, dierenambulance en het Rode Kruis aanwezig.
Gezien de beperkte parkeerruimte is het advies om zoveel mogelijk lopend of de fiets te komen.