Zondag 4 juni veel blinkend staal en glimmend chroom op Koemarkt

Nieuws
Voorgaande edities van de Heilige Koemarkt waren een succes.
Voorgaande edities van de Heilige Koemarkt waren een succes. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De Koemarkt, het horecahart van Purmerend, is opnieuw gastheer en locatie van De Heilige Koemarkt. De negende editie van deze door Metalcase en het Purmerendse reclamebureau De Creatieve Hoek georganiseerde ééndaagse openlucht autoshow vindt plaats op zondag 4 juni 2023 van 12.00 tot 17.00 uur.

De autoshow krijgt een iets andere opzet dan voorgaande edities. Anders dan voorheen is niet alleen het deel van de Koemarkt waar de terrassen staan het toneel van deze autoshow. Tijdens de komende editie is ook het plein voor de Markthal gereserveerd voor blinkend staal en glimmend chroom. Ook het Eggert Winkelcentrum neemt deel aan deze editie. Hier kun je ‘racen’ in F1 race seats. Voor de kleintjes is er de mogelijkheid te karten op de Koemarkt en kunnen ze een ritje maken in het kindertreintje dat vanuit het Eggert Winkelcentrum vertrekt. Moving Music zorgt voor lekkere (achtergrond) muziek en natuurlijk zijn niet alleen de terrassen geopend, ook veel winkels in de binnenstad en het Eggert Winkelcentrum openen zondag de deuren. Het inmiddels legendarische evenement wordt daarmee opnieuw een evenement voor jong en oud.

Tekst loopt onder de foto door 


Archieffoto: Han Giskes

Toen wij de Purmerendse freepainter Marcus vroegen of hij het leuk zou vinden om een auto te beschilderen tijdens deze editie van De Heilige Koemarkt was zijn reactie veelzeggend en enthousiast. “Lijkt me geweldig, dus ja (als het maar geen limousine is)”. Geen zorg Marcus, dit is hoe John Vrooland van KIA dealer HEDIN Automotive reageerde op onze vraag: “Goedemiddag, wij hebben de Koemarkt bij de horens gevat en regelen een auto met een motorkap die beschilderd kan worden!” Dus nodigen wij je graag uit om tijdens de komende editie van De Heilige Koemarkt freepainter Marcus in actie te zien. Wij zijn nu al benieuwd naar het resultaat!

Free painter Marcus

Niet alleen de KIA Picanto wordt door Marcus onder handen genomen. Tijdens deze editie van De Heilige Koemarkt geeft hij een serie korte workshops voor de kleinste aanstormende kunstenaars. Laat jouw kleintje zijn eigen ‘met Marcus’ geschilderde vaderdag cadeau komen schilderen. Elk ander onderwerp is natuurlijk ook prima. De workshops worden elk heel uur door Marcus verzorgd. De eerste start om 12.00 uur, de laatste om 16.00 uur. Wij zorgen voor de doeken, verf en kwasten. Hoef jij alleen te denken aan een ‘klieder proef’ tenue.

Schuilt er in jullie zoon of dochter een nieuwe raceheld(in)? Kom het onderzoeken tijdens de negende editie van onze legendarische ééndaagse openlucht autoshow. Op de Koemarkt staat een leuk parcours klaar waar je kid’s hun skills kunnen tonen. De elektrische mini karts zijn voor de kleintjes natuurlijk helemaal kosteloos te besturen. Tot zondag 4 juni 2023 waar we natuurlijk hopen op prachtig weer en snelle rondetijden.

Extra eyecatcher is de aanwezigheid van de iconische Mitsubishi Pajero Evo, een van de Dakar Rally-auto’s. Vertegenwoordigers van het Bolk Dakar Rally Team geven desgewenst tekst en uitleg. 

Tekst loopt door onder de foto


De Mitsubishi Pajero Evo staat zondag ook te pronken. (Foto: aangeleverd)

  Neem kids mee

Kom naar De Heilige Koemarkt en neem je kids mee op reis. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen ze gratis een ritje maken door het Eggert Winkelcentrum en een stuk van de binnenstad in ons vrolijk gekleurde kindertreintje. In - en uitstappen doe je in het Eggert Center.

Tekst loopt onder de foto door


Archieffoto: Han Giskes

Wil jij de snelste rondetijd neerzetten in onze playseats? Dan moet je tijdens de komende editie van De Heilige Koemarkt niet vergeten ook naar het Eggert Winkelcentrum te komen. Race alleen of met en tegen je vrienden.

Voor alle deelnemers check je www.deheiligekoemarkt.nl