Herman en Loes leerden elkaar 60 jaar geleden kennen in buurthuis

Nieuws
Het echtpaar met de wethouder en een deel van de in Nederland woonachtige familie.
Het echtpaar met de wethouder en een deel van de in Nederland woonachtige familie. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Herman de Wilde (81) en Loes de Wilde-Ruiter zijn op donderdag 8 juni precies 60 jaar getrouwd. Reden voor wethouder Harry Rotgans om het echtpaar namens het gemeentebestuur te feliciteren en een bos bloemen te overhandigen. Dat gebeurde door omstandigheden een week eerder dan de officiële feestdatum. 

Herman en Loes ontmoetten elkaar destijds in buurthuis ‘Ons huis’ in Amsterdam Slotermeer. Herman was daar jeugdleider en op één van de excursies kookte Loes voor de groep. Ze waren toen respectievelijk 17 en 18 jaar. 

Nadat het stel ongeveer 30 jaar in Amsterdam heeft gewoond, zijn ze in 1992 naar Purmerend verhuisd. Sinds 6 jaar wonen ze in hun appartement in Weidevenne. Het echtpaar heeft 3 zoons en 1 dochter. Inmiddels zijn ze grootouders van 9 kleinkinderen en overgrootouders van 5 achterkleinkinderen.

Herman heeft zijn hele carrière in de buitendienst bij verzekeraar Aegon gewerkt. Loes was thuis voor de kinderen. Het echtpaar reist veel. In de zomer zoeken ze vaak één van hun zoons op in Spanje. Hij woont in de buurt van Barcelona. Vroeger gingen ze veel kamperen. Verder houden ze beiden van lezen.

Binnenkort vieren ze het huwelijksjubileum met het hele gezin met een Live Cooking diner in Van der Valk Breukelen.