Feestelijke opening kindcentrum De Vlieger

Nieuws
Het officiële moment is daar. Onder aanvoering van directeur Franciene Wennekers en met behulp van wethouder Natalie Saaf (rechts) werden drie feestelijke ballonnen met confetti doorgeprikt.
Het officiële moment is daar. Onder aanvoering van directeur Franciene Wennekers en met behulp van wethouder Natalie Saaf (rechts) werden drie feestelijke ballonnen met confetti doorgeprikt. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Op maandag 25 september is kindcentrum De Vlieger in Purmer Zuid in Purmerend op feestelijke wijze geopend. Kindcentrum De Vlieger is voor kinderen van 0-12 jaar. Het biedt basisonderwijs, kinderopvang en voor- en naschoolse opvang.  Kindcentrum De Vlieger is toekomstgericht, met een oecumenische identiteit. Een plek waar kinderen met plezier naartoe komen, zichzelf mogen zijn en hun talenten mogen ontwikkelen, om zich zo klaar te maken voor de toekomst.

Het afgelopen jaar heeft het gebouw een grootscheepse metamorfose ondergaan. De Vlieger was het eerste project van het integraal huisvestingsplan van de gemeente Purmerend. Een deel van het gebouw is vernieuwd en is er een groot deel aangebouwd.  Het gebouw is vernieuwend en eigentijds. Met onder andere de verschillende leerpleinen en ruimte om samen te werken sluit het gebouw aan bij het onderwijs van de 21e eeuw. 

Om 11.00 uur stond het eveneens vernieuwde schoolplein van het kindcentrum vol met leerlingen, medewerkers van De Vlieger, medewerkers van de gemeente Purmerend, Bouwbedrijf Buitenhuis, Stichting CPOW en Sportify Kids.

Tekst gaat verder onder de foto


Het was ook vooral een feestje voor de leerlingen. (Foto: Evert Ruis) 

Na woordjes over de totstandkoming van het kindcentrum door de directeur Franciene Wennekers en bedankjes aan het bouwbedrijf en de gemeente Purmerend werd er afgeteld. Er werden drie feestelijke ballonnen met confetti doorgeprikt door peuters en kinderen van het kindcentrum samen met medewerkers en de wethouder Natalie Saaf. 

Speciaal Vliegerlied

Speciaal voor de opening is er door de muziekdocent een speciaal Vliegerlied geschreven. Dit lied is gezongen door alle kinderen en tijdens het zingen van het lied hebben leerlingen uit groep 8 een dans opgevoerd. Dit alles gaf het geheel een extra feestelijk tintje. Na de opening ‘sprong’ een delegatie van de leerlingen het nieuwe gebouw in. 

Na afloop stond er voor alle kinderen en het personeel een heerlijk gebakje met logo klaar en ontvingen alle kinderen als aandenken aan deze opening een springtouw met logo. 

Rest van de week feest

De rest van de week staat nog in teken van de opening. De hele week staan er veel feestelijke activiteiten voor de kinderen op de planning. De feestweek wordt afgesloten met een open huis en receptie voor buurtbewoners en genodigden.