Bibliotheek vanaf woensdag 4 oktober in teken van Kinderboekenweek

Nieuws
Afbeelding

PURMEREND - Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) organiseert de Bibliotheek Waterland verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen want we kunnen zo veel van elkaar leren. Bij iedereen is het thuis anders. En bij welke boeken voelt een kind zich thuis? Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen.

De start van de Kinderboekenweek wordt gevierd met een proeverij van koekjes uit verschillende landen.

Proeverij met muzikale omlijsting van Muziekschool Waterland in de Bibliotheek Purmerend, op woensdag 4 oktober van 14.30-16.30 uur. Proeverij in de Bibliotheek Beemster, op woensdag 4 oktober van 15.30-16.30 uur. Gratis. 

Leren programmeren met Cubetto

Met de houten robot Cubetto leren kinderen de basis van het programmeren. Met gekleurde blokken kan je de robot vertellen waar deze naartoe moet rijden in de wereld. Of een ruimtereis laten maken.

Leren programmeren, in de Bibliotheek Purmerend op woensdag 4 oktober van 15.30 - 17.00 uur voor kinderen van 6 t/m 7 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Boekenbende special

De Boekenbende staat deze keer in het teken van het thema van de Kinderboekenweek, Bij mij thuis. Met een foto van jezelf ga je met je favoriete boekpersonages een stamboom maken.

Boekenbende, in de Bibliotheek Purmerend op donderdag 5 oktober van 14.45 tot 15.45 uur voor kinderen van 9-12 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Voorlezen uit de Wereld op één moment

Kinderen kunnen luisteren naar een verhaal over elf kinderen die op hetzelfde moment ergens anders op de wereld zijn. En zoveel kinderen, zoveel talen, wie hoort het woord uit een andere taal?

Voorlezen, in de Bibliotheek Purmerend op donderdag 5 oktober van 15.00 - 16.00 uur en op woensdag 11 oktober van 15.00 16.00 uur. In de Bibliotheek Beemster op woensdag 11 oktober van 14.30 - 15.30 uur. Voor kinderen van 6-10 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

OntdekLAB: jouw kamer als filmlocatie

Met stilstaande beelden een animatiefilmpje maken, dat kan met Stop Motion in het OntdekLAB tijdens de Kinderboekenweek. Met foto’s van een eigen slaapkamer of kledingkast wordt jouw kamer een filmlocatie.

Animatiefilm maken, in de Bibliotheek Purmerend op vrijdag 6 oktober van 15.30 - 17.00 uur. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Bouw de kamer van je dromen

Lekker knutselen rondom het thema Bij mij thuis en een eigen droomkamer maken. Van alle kamers samen wordt een flatgebouw gemaakt.

Knutselen, in de Bibliotheek Purmerend op zaterdag 7 oktober, inloop van 10.00 - 15.00 uur. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Knappe Koppen kinderworkshop

Samen spelen met taal en gedichten over Bij mij thuis. De Dichter des Waterlands Melle Dotinga begeleidt de workshop.

Kinderworkshop, in de Bibliotheek Purmerend op zondag 8 oktober van 14.30 - 15.30 uur. Voor kinderen van 7-12 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Meedoen met Scouting Purmerend

Spelletjes, verhalen en activiteiten met Scouting Purmerend die speciaal voor de Kinderboekenweek naar de Bibliotheek komt.

Scouting, in de Bibliotheek Purmerend op woensdag 11 oktober van 18.00 - 20.00 uur. Voor kinderen van 6-12 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Maak de ideale Bibliotheek met CoSpaces

Met een 360 graden foto van een ruimte in de Bibliotheek een andere inrichting bedenken in 3D. Extra boekenkasten, een chill-hoek of studieplekken, het kan allemaal met CoSpaces. Eenmaal klaar kan je met een VR-bril jouw eigen versie van de Bieb bekijken.

CoSpaces, in de Bibliotheek Purmerend op vrijdag 13 oktober van 15.30 - 17.00 uur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Vertelvoorstelling: elk huis heeft zijn eigen verhaal

Een voorstelling over wonen op allerlei plaatsen en manieren. Van rijtjeshuis tot villa en van boshut tot torenflat. Elk plekje heeft zijn eigen verhaal. Mieke Aalderink is professioneel verhalenverteller en weet er alles van.

Vertelvoorstelling, in de Bibliotheek Purmerend op zondag 15 oktober van 15.00 - 15.30 uur voor kinderen van 6-12 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

En er is meer

Ook is er een speurtocht te doen in alle vestigingen tijdens openingstijden, met stickers zoeken en vragen beantwoorden kunnen kinderen een stoere prijs winnen. Lid worden van de Bibliotheek Waterland is tot 25 jaar helemaal gratis! Kinderen die zich tijdens de Kinderboekenweek inschrijven ontvangen een doe-cadeautje.

Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Bibliotheek Beemster, Tobias de Coenestraat 4. Voor meer informatie en aanmelden zie www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek.