Het is bijna tijd voor het Letter Festival

Nieuws
Afbeelding
(Foto: yoshi5 - Fotolia)

PURMEREND - Over een paar dagen is het herfstvakantie. Dan start ook het Letter Festival. Het Letter Festival vraagt aandacht voor verbetering van taalvaardigheid, een vaardigheid die iedereen zijn hele leven voor werk en school nodig heeft.

Er worden diverse gratis workshops voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar georganiseerd, met ‘taal’ als rode draad. Leuke workshops waarin zelf doen voorop staat, maar wel met hulp van professionele dichters, theatermakers, striptekenaars, een zangeres en ook digitale geletterdheid komt aan bod.

Cultuurhuis Wherelant heeft de herfstvakantie activiteiten geheel in het teken staan van het Letter Festival.

Je moet er wel snel bij zijn. Je kunt je nog opgeven voor twee workshops, de andere zijn volgeboekt. Op dinsdag 24 oktober is er van 13.00 tot 14.30 uur de workshop ‘gedichten maken’ onder leiding van dichteres Mandy Pijl. Op woensdag 25 oktober is er een workshop ‘striptekenen’ onder leiding van striptekenaar Sterric. Aanvang 10.30 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Beide workshops vinden plaats in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan in Purmerend.

Meer informatie en inschrijven voor deze workshops kan door een mail te sturen aan wouter@vanwaardt.nl Inschrijven is belangrijk omdat er een beperkt aantal kinderen aan mee kan doen. En vol is vol.

Alle informatie over het Letter Festival is te vinden op de website www.rotary.nl/purmerendwaterland/, de initiatiefnemer van het Letter Festival. Een en ander in samenwerking met Clup Welzijn, Kinderopvang Purmerend en Waterland, Cultuurhuis Wherelant, Twaanlab, PURVAK, P3 en mede mogelijk gemaakt door Rabo Coöperatiefonds, VSB Beemster, Stichting Eiercentrale, Van ‘t Hek Funderingstechniek. Letterfestival (rotary.nl)