Amersfoort wint eerste Life Goals zaalvoetbaltoernooi

Nieuws
Deelnemers, begeleiders en organisatie gingen gezamenlijk op de foto. (Foto: aangeleverd)
Deelnemers, begeleiders en organisatie gingen gezamenlijk op de foto. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - TV (Tussenvoorziening) Amersfoort is winnaar geworden van het eerste landelijke Life Goals Winter Festival. Dit zaalvoetbaltoernooi werd afgelopen weekeinde gespeeld in sporthal De Vaart. De formatie uit Amersfoort had tegen FC Svet (Sporten voor een Toekomst) een verlenging nodig om tot dagwinnaar te worden uitgeroepen.
16 teams uit het hele land, van Enschede tot Den Haag en van Maastricht tot Alkmaar, waren vertegenwoordigd en bundelden de krachten. Purmerend was met een eigen Life Gials team aanwezig. Daarnaast deden Special Forces de Wherevogels en twee teams van Leviaan, een van de samenwerkingspartners uit het programma, mee.
Volgens initiatiefneemster Pauline Sepers was een zeer gelaagde dag met veel sportiviteit en een geweldige sfeer. "Fantastisch dat we na de start van het programma in februari dit jaar gastheer konden zijn van zo'n waardevol evenement. Volgend jaar gaan we zeker in herhaling", blikte Sepers alvast vooruit.

Sportief Venlo

Naast de dagwinnaar werd ook de meest sportieve ploeg verkozen. De scheidsrechters waren unaniem van mening dat Venlo deze prijs verdiende. Tot beste speler van het toernooi werd Mohammed Ali, speler van Noord-Veluwe, uitgeroepen. Ali deed zijn naam derhalve alle eer aan!
Move to inspire

Jancor de Boer is directeur van Spurd, onder welke paraplu Life Goals Purmerend gestaag groeit. Op LinkedIn laat De Boer het volgende weten: "Grote maatschappelijke vraagstukken gaan meestal gepaard met persoonlijke verhalen. Zaterdag waren allerlei mannen en vrouwen die het in het dagelijkse leven vaak lastig hebben met zichzelf en hun omgeving aan het sporten. Voor een moment ging het niet over beperking of problemen maar over lekker bewegen, sporten en jezelf inzetten voor een team. Voor een moment bevrijdt van stigma's als 'dakloos', 'verward' of 'psychiatrisch' maar gezien worden als 'sporter'. We zijn daarom supertrots dat wij in Purmerend Life-Goals teams uit het hele land ontvingen. En dat er zoveel plezier en energie bruisde! 'Move to inspire'; mooi motto!"

Deelnemers, begeleiders en organisatie gingen gezamenlijk op de foto. (Foto: aangeleverd)