Adopteer je eigen kerstboom in Beemster

Nieuws
Elk jaar je eigen kerstboom terug in huis..
Elk jaar je eigen kerstboom terug in huis.. (Foto: Pixabay)

BEEMSTER - Elk jaar worden in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen verkocht. Het merendeel verdwijnt na gebruik in de verbrandingsoven. De meeste van deze bomen komen van verder weg en leggen dus behoorlijk wat kilometers af voordat ze in je kamer staan. Daarnaast wordt bij de teelt vaak kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Maar er is een duurzaam alternatief, met www.adopteereenkerstboom.nl bij Beemstergaard.

Duurzaam alternatief om de hoek

De Beemstergaard is uitgiftepunt en plantlocatie voor deze biologische, duurzame kerstbomen. Vanaf 4 december ben je dagelijks welkom van ma-vrij tussen 9.00 en 15.00 uur, za tot 12.00 uur in de Beemstergaard om de mooiste kerstboom uit te zoeken, die boom waar jij blij van wordt. De boom heeft een penning met een uniek nummer. Met dit nummer kan jij je boom registreren en wordt het helemaal jouw boom. Je betaalt de adoptieprijs + € 10,= statiegeld.

Jouw boom hele jaar verzorgd

Na de kerst breng jij jouw boom weer terug naar de Beemstergaard. Is de boom nog in goede conditie en zit de penning nog in de boom , dan krijg jij de € 10,- statiegeld terug. Wij planten hem dan op een mooi plekje in de boomgaard en zorgen de rest van het jaar voor jouw boom. Volgend jaar krijg je in november een mail en kan je jouw boom weer reserveren. En als je in de Beemstergaard komt om te oogsten of gewoon om rond te kijken, dan kan je natuurlijk altijd even bij jouw boom gaan kijken hoe het met hem gaat.

Zo blijft jouw kerstboom lokaal, sparen we het milieu en binden ook nog een beetje koolstof met de groei van jouw kerstboom. Hiermee maken we samen de wereld weer een stukje mooier.

Meer informatie

Wil je meer weten kijk dan op www.beemstergaard.nl