Workshop kerststukjes maken en kookworkshop voor senioren

Nieuws
Kerststukjes worden gemaakt van restmateriaal. (Foto: aangeleverd)
Kerststukjes worden gemaakt van restmateriaal. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - Donderdag 6 december organiseert 'Kunstgenoten in beweging' een workshop kerststukjes maken en een kookactiviteit van de kookgroep ‘Mannen met panne(n)’. Samen met hobbykok Wanda Hertogs bereiden zij een heerlijke lunch voor zichzelf en de deelnemers van de kerstworkshop.
De kosten voor deelname aan de kerstworkshop of de kookactiviteit zijn € 5,- per persoon, deelnemen aan de lunch kost € 5,- extra. De organisatie hoopt dat iedereen om 12.00 uur gezellig aanschuift aan tafel. Op het menu staan een heerlijke soep en diverse koude en warme hapjes.

Kunstig Kerststuk

Tijdens deze feestelijke workshop maakt u een kerststuk met fraai restmateriaal, groen, takken, hout, verf, glitter, lint, petflessen en meer. Docent Natascha Meijer weet op verrassende wijze nieuwe dingen te creëren uit materiaal waar een ander geen waarde meer in ziet. Denk aan de geur van dennentakken en lange tafels vól materiaal om een bijzonder kerststuk te maken, anders dan anders!
Mannen met Panne(n)

Een paar keer per seizoen komt een enthousiaste groep mannen bij elkaar om onder leiding van een kok een paar simpele maar heerlijke gerechten te maken. Na afloop wordt er gezellig met elkaar getafeld onder het genot van een drankje. De mannen koken niet alleen voor zichzelf maar ook voor de deelnemers van de workshop die Kunstgenoten gelijktijdig organiseert. In een gemoedelijke sfeer, aan mooi gedekte tafels leren de deelnemers elkaar beter kennen!
Meer informatie

De activiteiten vinden plaats op donderdag 6 december van 10.00 tot 12.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403. De lunch is aansluitend van 12.00 tot 13.00 uur. Graag vooraf aanmelden omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Dit kan door een mail te sturen aan cursusbureau@evean.nl of telefonisch via nummer 088 38 33 397.
Elke donderdagochtend

'Kunstgenoten in beweging' organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65). De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het programma vindt u op de website www.evean.nl/cursussen. 'Kunstgenoten in beweging' wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Evean en Spurd met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds, RABO Coöperatiefonds, Oranje fonds, VSB fonds, RCOAK, en fonds Sluyterman van Loo.

Kerststukjes worden gemaakt van restmateriaal. (Foto: aangeleverd)