Vonk Greenrun levert 2.000 euro op

Nieuws
Ondanks de slechte weersomstandigheden van 13 oktober renden de leerlingen enthousiast door.
Ondanks de slechte weersomstandigheden van 13 oktober renden de leerlingen enthousiast door. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De Greenrun waaraan alle eersteklassers van Vonk hebben meegedaan, ligt alweer een tijdje achter ons. Op vrijdag 13 oktober renden de eersteklassers mee voor een groen sedumdak op het dierenverblijf. Nadat de deelnemende leerlingen al het geld vanaf het thuisfront hadden verzameld en meegenomen, werd deze week de opbrengst van de loop bekend gemaakt. In totaal is een fantastisch bedrag van 2.021,80 euro opgehaald.

“Op het punt dat wethouder Natalie Saaf op 13 oktober het startschot zou lossen, viel er ineens een buitje waardoor de leerlingen als schuimende renpaarden in hun startblok stonden te wachten en toen als een vuurpijl de straat in renden. Het was een genot om naar te kijken”, aldus docent Jessica de Koning van de groene VMBO-school Vonk.

Een leuke groep ouders, opa’s en oma’s en docenten moedigden de leerlingen en hardlopende collega aan. De muziek was goed en de leerlingen enthousiast.

“Om er voor te zorgen dat het festijn niet tijdens Code Geel zou aflopen en de leerlingen er voor komend jaar nog plezier in zouden houden, hebben we ze na vier rondes en acht stempels, dat was 4 km, met luid applaus binnengehaald.”

De school bedankt alle leerlingen en hun thuisfront hartelijk voor de inzet en het sponsorgeld. Grote dank gaat ook uit naar Kunst Bouwbedrijf voor de sponsoring van de cadeaus en Dick Schaap voor de lekkere appels.