De Nieuwe Wereld doet goede zaken op VSB Scholendamkampioenschap

Nieuws
De Nieuwe Wereld eindigde met twee teams bij de eerste drie. Rechts de formatie van De Toermalijn 1.
De Nieuwe Wereld eindigde met twee teams bij de eerste drie. Rechts de formatie van De Toermalijn 1. (Foto: DC Purmerend '66)

PURMEREND - De finaleavond van het scholendamkampioenschap in het Triton, afgelopen vrijdagavond, was weer een mooi en vooral spannend damspektakel. 

De Toermalijn 1 was het enige team dat lange tijd de latere kampioen kon bijbenen maar moest in de onderlinge wedstrijd genoegen nemen met een remise. Deze onbesliste partij was uiteindelijk bepalend voor de winst aangezien dit het enige puntverlies was voor de Nieuwe Wereld 2.

Het team van De Toermalijn 1 eindigde als tweede want moest ook nog aan Middelie en De Nieuwe Wereld 1 een remise toestaan.

Onderling resultaat

De Nieuwe Wereld 1 eindigde gelijk met Middelie maar onderling resultaat besliste dat het 1e team van de Nieuwe Wereld beslag mocht leggen op de 3e plaats.

De eerste drie teams gaan nu volop in training en mogen op 10 februari uitkomen in het Noordhollandse kampioenschap, wat misschien weer de opstap kan worden voor het Nederlands kampioenschap later het jaar.

Eindstand

1.Nieuwe Wereld 2; 2. Toermalijn 1; 3. De Nieuwe Wereld 1; 4. Middelie; 5. Toermalijn 2; 6. Oeboentoe. De Nieuwe Wereld 2, Toermalijn 1 en De Nieuwe Wereld 1 zijn geplaatst voor het kampioenschap van Noord-Holland.

Ondanks het geringere aantal deelnemers dit jaar kon de organisatie van Damclub Purmerend ‘66 weer terugzien op een prima geslaagd toernooi welke een traditie kent van maar liefst 48 jaar.


Geconcentreerd bereiden de dammers hun zetten voor. (Foto: DC Purmerend ‘66)