Koninklijke Onderscheiding voor Maria Deen

Nieuws
Een trotse Maria Deen, met haar onderscheiding, naast locoburgemeester Harry Rotgans.
Een trotse Maria Deen, met haar onderscheiding, naast locoburgemeester Harry Rotgans. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Afgelopen woensdag 29 november ontving Maria Deen-Janissen uit handen van locoburgemeester Harry Rotgans, een Koninklijke Onderscheiding tijdens het afscheid als voorzitter van de Stichting MeeDoen en de viering van de verjaardag van betrokkene.

Sinds 2015 is mevrouw Deen vrijwilligster bij verpleeghuis De Molentocht. Begin 2016 maakte zij zich hard voor de aanschaf van een rolstoelbus voor de Molentocht en de wijkbewoners. Omroep MAX heeft  uiteindelijk een rolstoelbus geschonken. Dit is op televisie uitgezonden. 

70 jaar vrijwilligerswerk

Al jong nam ze de mantelzorg op zich voor haar ouders en later ook voor haar man. Ook in het verleden heeft mevrouw Deen zich ingezet in Amstelveen en Amsterdam. Daar trok zij ten strijde om verloedering tegen te gaan

Mevrouw Deen is oprichter en voorzitter van de Stichting MeeDoen in Purmerend-Zuid sinds 2017. De Stichting zet zich in om het sociaal maatschappelijk welzijn te bevorderen. Het doel is om de inwoners van Purmerend meer bij de samenleving te betrekken en te laten zien dat je met een positieve instelling veel meer plezier in het leven kan hebben. Met name voor senioren, mensen met een beperking, mantelzorgers of mensen met een kleine beurs.

Mevrouw Deen is dagelijks met de stichting bezig, ze organiseert regelmatig optredens voor bewoners van verzorgingshuis Molentocht, organiseert bezoeken aan het zwembad voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel, en gaat op pad met eenzame of kwetsbare mensen.

Mevrouw Maria Deen neemt op haar 85e verjaardag afscheid als voorzitter van de stichting MeeDoen. Ze ontvangt een onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau.