Bram en Hetty al 60 jaar gelukkig getrouwd

Nieuws
Het echtpaar Helffer-Meijer was op 28 november 60 jaar getrouwd en ontving felicitaties van locoburgemeester Mario Hegger.
Het echtpaar Helffer-Meijer was op 28 november 60 jaar getrouwd en ontving felicitaties van locoburgemeester Mario Hegger. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Locoburgemeester Mario Hegger bracht donderdag 30 november een felicitatiebezoek aan het echtpaar Helffer-Meijer. Bram en Hetty waren dinsdag 28 november 60 jaar getrouwd.

Bram (84) en Hetty (79) leerden elkaar kennen op Nieuwjaarsdag bij het Heerenlogement in Purmerend. Hetty was 16 jaar en mocht voor de eerste keer uit. Vanaf het moment dat ze elkaar hebben ontmoet zijn ze samen gebleven.

Na hun trouwen zijn ze in Purmerend gaan wonen op een woonark. Zij verhuisden daarna verschillende keren, van Purmerend naar de Beemster en uiteindelijk weer terug naar Purmerend. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter en heeft drie kleindochters en twee achterkleinkinderen.

Bram werkte als graficus 40 jaar bij de Perscombinatie. Hetty werkte voor het Ziekenfonds en Draka. Toen de kinderen er waren is ze gaan helpen bij de verkoop van groenten en fruit aan huis bij haar ouders in de Beemster.

Bram houdt van puzzelen, sudoku en klusjes doen bij de kinderen. Maar hij bewerkt op de computer ook graag foto’s en maakt boekjes voor de (klein)kinderen. Hetty leest en wandelt graag. Ook houdt ze van knutselen, kleding breien/haken/naaien en plantjes verzorgen. Samen houden ze ook erg van gezelligheid, bijvoorbeeld met de kennissen uit de buurt.

Het 60-jarig jubileum gaan zij gezellig vieren met een etentje met naaste familie.